30 Νοε 2010

Συνεχίζεται με επιτυχία η ψηφοφορία για τη μορφή του πολιτεύματος

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα και θα εξακολουθήσει για αρκετό καιρό ακόμα η ψηφοφορία στο blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, για τη μορφή του πολιτεύματος που προτιμάτε.
Είναι γνωστό ότι οι συντελεστές αυτού του blog μάχονται για την αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος,  από την αποτυχημένη, για τα ελληνικά δεδομένα,....
Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, σε Προεδρική Δημοκρατία. Αν και οι συντελεστές του blog γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι πολίτες επιθυμούν την αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος σε Προεδρική Δημοκρατία, εντούτοις, ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν, ούτε οι ίδιοι, τα ποσοστά που δείχνει η διαδικτυακή ψηφοφορία που γίνεται στο σ’ αυτό το blog. 

Συγκεκριμένα και μέχρι στιγμής τα ποσοστά είναι 83,71% υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας και 16,29% υπέρ της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η ψηφοφορία είναι διασφαλισμένη, καθόσον δεν μπορεί να ψηφίσει κανείς δύο φορές από τον ίδιο υπολογιστή. Όσο και αν αυτή η ψηφοφορία δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής ψηφοφορίας, κυρίως από απόψεως συνθέσεως του εκλογικού σώματος, εντούτοις η τεράστια διαφορά των ποσοστών, δεν αφήνει χώρο για παρερμηνείες. Ο κόσμος θέλει αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος.

Εξάλλου, στη μοναδική στα ελληνικά χρονικά δημοσκόπηση, που έγινε για τη μορφή του πολιτεύματος από την εταιρία Κάπα Research, για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», σε πανελλαδικό δείγμα 2040 νοικοκυριών, μόλις τον Απρίλιο του 2007, τα ποσοστά που σημειώθηκαν ήταν: Προεδρική Δημοκρατία 46,8%, Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 39,9% και Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία 11,6%. Σύμφωνα μάλιστα με την εκτίμηση της εταιρίας «Τα ευρήματα αυτά φανερώνουν ότι οι Ελληνες επιθυμούν ένα πολίτευμα με αποδυναμωμένα τα πολιτικά κόμματα και τις περισσότερες εξουσίες στα χέρια ενός Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό». (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=180437&dt=22/04/2007)

Η ψηφοφορία λοιπόν που διεξάγεται στο blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, επιβεβαιώνει πλήρως την πιο πάνω δημοσκόπηση. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι η ανωτέρω δημοσκόπηση έγινε τον Απρίλιο του 2007, πριν ακόμα εκλεγεί για δεύτερη φορά ο κ. Καραμανλής στην πρωθυπουργία της χώρας, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική δημόσια συζήτηση, όταν μάλιστα όλοι μας ήμασταν μέσα στην καλή χαρά και στην καταναλωτική ευδαιμονία με δανεικά, χωρίς τίποτα να προμηνύει τη σημερινή πτώχευση της χώρας και την πλήρη αποτυχία του ισχύοντος πολιτικού συστήματος.  

Είναι λοιπόν επόμενο, το ποσοστό των πολιτών που σήμερα προτιμά την Προεδρική Δημοκρατία, μετά μάλιστα και την αυταπόδεικτη πλήρη αποτυχία του πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, να είναι σαφώς μεγαλύτερο εκείνου της δημοσκόπησης και φυσικά να ξεπερνά το 50% του εκλογικού σώματος.
Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν τόσο υψηλό, όσο στην ψηφοφορία που γίνεται στο blog.

Αλήθεια, γιατί σήμερα, κανένα ΜΜΕ, καμία εταιρία δημοσκοπήσεων και κανένα κόμμα, δεν παραγγέλλει, δεν διενεργεί ή δεν παρουσιάζει δημόσια μια δημοσκόπηση για τη μορφή του πολιτεύματος που επιθυμεί ο λαός;  
Γιατί;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη