30 Νοε 2010

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Αυτός είναι ο εχθρός της δημοκρατίας μας. Τέλος. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε κανένας τραπεζικός υπάλληλος, -μεγάλος ή μικρός- ούτε μάγος, απλά διαθέτω κοινό νού, όπως οι περισσότεροι πολίτες.
Ζω και βλέπω συγκεκριμένα πράγματα που με κάνουν και θυμώνω.
Κοροιδεύαμε τη δεκαετία του 80 του Κνίτες επειδή ήταν κολλημένοι στη γνωστή παλαιολιθική νοοτροπία του συστήματος της πρώην ΕΣΣΔ και τους μιλούσαμε για το λαό που υποφέρει στις χώρες του …υπαρκτού σοσιαλισμού.
Τους μιλούσαμε για ελεύθερη αγορά και για ιδιωτικά κεφάλαια…
Που να φανταστώ όμως, ότι η πολιτική εξουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη θα είχε παραδοθεί άνευ
όρων τα τελευταία χρόνια στους παγκόσμιους και εγχώριους τραπεζίτες;
Που να φανταστώ όμως, εγώ ο απλός πολίτης, ότι κουμάντο πλέον δεν κάνουν οι πολιτικοί, αλλά τα αφεντικά τους, οι μεγάλοι τραπεζίτες;
Που χωρίς έλεγχο δημιούργησαν αυτό το τερατούργημα που ονομάζουν σήμερα αθώα…’παγκόσμια διακυβέρνηση’ και …’παγκοσμιοποίηση’;
Πιστέψαμε τότε όλοι και πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, για έναν κύριο λόγο: πως θα λειτουργούσε υπέρ του κοινού συμφέροντος, πως θα λειτουργούσε υπέρ της ευημερίας του πολίτη.
Τι να πως τώρα στα παιδιά μου, όταν βλέπουν το συνάνθρωπό τους, το γείτονά τους να υποφέρει από την ανεργία και να ευημερούν οι …αριθμοί και οι μετοχές;
Τι να τους πω, όταν ακούνε από όλα τα ΜΜΕ και τους περισσότερους πολιτικούς πως …’πρέπει να σωθούν οι τράπεζες’;
Οι κύριοι υπεύθυνοι της παγκόσμιας και εγχώριας κρίσης.
Ένα πρέπει να λένε οι πολιτικοί μας στις Βρυξέλλες: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους εταίρους μας και κυρίως στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΟΨΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩ και δώστε τα στους πολίτες και όχι στις τράπεζες.
Κάντε ότι κάνουν και οι Αμερικανοί και αφήνουν τον πληθωρισμό να κάνει μετά τη …’βρώμικη’ δουλειά.
Σώστε το κοινωνικό κράτος και τους πολίτες και όχι τις τράπεζες.
 Τουλάχιστον αυτή είναι μια ‘κάποια λύσις’…
                                                                                             

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη