2 Νοε 2010

Έκτακτη είδηση: Κλείνει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης...

Eκλογές με ...άρωμα σκουπιδιών
Κλείνει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς σήμερα Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης απέρριψε προσφυγή συμβασιούχων υπαλλήλων του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, η σύμβαση των οποίων έληξε και...
 δεν ανανεώθηκε. Οι υπάλληλοι διεκδικούσαν τη μονιμοποίηση τους ισχυριζόμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συνδέσμου Γιάννη Ζουρνά, χωρίς τους υπαλλήλους αυτούς ο ΧΥΤΑ αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα του Συνδέσμου δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Εάν ισχύουν τα παραπάνω, τότε μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει σκουπίδια αφού οι δήμοι δεν θα μπορούν να αδειάσουν τα απορριμματοφόρα τους...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΡΝΑ


«Σήμερα είχαμε μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Με δύο αποφάσεις της η Δικαιοσύνη απέρριψε τις προσφυγές 160 συμβασιούχων του Συνδέσμου μας και ουσιαστικά μας απαγορεύει να τους απασχολούμε. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης δεν μπορεί από αύριο να λειτουργήσει ελλείψη προσωπικού. Πολύ φοβούμαι ότι θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε κάθε λειτουργία μας στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, το βιολογικό καθαρισμό, τα πάρκα, τα προγράμματα ανακύκλωσης αλλά και σε κάθε δραστηριότητά μας.

Aυτό θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην κοινωνική ζωή του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς δε θα είναι πλέον δυνατή η ταφή των αστικών απορριμμάτων. Επίσης πολύ φοβούμαι ότι ως χώρα θα εκτεθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρηματοδότησε τα έργα του Συνδέσμου, τα οποία υποχρεούμαστε να λειτουργούμε τηρώντας αυστηρότατους όρους ποιοτικής λειτουργίας. Χωρίς προσωπικό η τήρηση των όρων αυτών τίθεται εν αμφιβόλω.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή κάνω έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση συμβάσεων έργου για το απαραίτητο προσωπικό, βάσει του νόμου 3688/2008, άρθρο 15, παρ. 9 μέχρις ότου διαμορφωθεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.), σύμφωνα με τον «Καλλικράτη».

Επειδή η κατάσταση σε λίγες ημέρες θα είναι ίσως εκρηκτική καλώ σε έκτακτη συνεδρίαση για αύριο Τετάρτη, την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου , προκειμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.

Ελπίζω και εύχομαι η κρίση αυτή για την οποία δεν ευθύνεται ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης να μην γίνει αιτία για προεκλογικούς καβγάδες και να αντιμετωπιστεί με ενότητα από την αυτοδιοικητική οικογένεια του νομού».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη