2 Νοε 2010

Φοβερό!!! Απολύθηκαν οι τέσσερις διευθυντές της HELEXPO!!!

Μόνο στο taxalia
Με... συνοπτικές διαδικασίες απολύθηκαν σήμερα οι τέσσερις διευθυντές της HELEXPO, της εταιρίας- θυγατρικής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των κλαδικών εκθέσεων του εκθεσιακού μας φορέα.
Ο πρόεδρος του φορέα κ. Πάρης Μαυρίδης τους
κάλεσε στο γραφείο του για να τους ανακοινώσει απλά ότι οι πενταετείς συμβάσεις τους δεν πρόκειται να ανανεωθούν βάσει απόφασης της Διοίκησης, χωρίς να τους δώσει την οποιαδήποτε αιτιολόγηση.
Οι τέσσερις διευθυντές (Ράπτης, Μιχαηλίδης, Ευαγγελίδου και Καρακατσάνου), είχαν επιλεγεί από την ελεύθερη αγορά με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια (πτυχία, μεταπτυχιακά, εργασιακή εμπειρία κλπ), βάσει προκήρυξης, από την προηγούμενη διοίκηση.
Συμπτωματικά, ανά δύο ανήκαν ιδεολογικά στα δύο μεγάλα κόμματα και σύμφωνα με εργαζόμενους της HELEXPO, είχαν διακριθεί για την πολύ καλή αποτελεσματικότητά τους. Τα προβλήματα που προκαλούνται τώρα στη λειτουργία του τόσο σημαντικού αυτού φορέα για τη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια, καθώς είναι άγνωστο το πότε (και με ποιες διαδικασίες) θα τοποθετηθούν αντικαταστάτες τους, καθώς είναι λογικό να απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την ενημέρωσή τους, διάστημα που θα παρέλθει μάλλον νεκρό για τη HELEXPO.

Σχόλιο:
Με ενέργειες σαν κι αυτή η κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύει ότι τα όσα διακήρυττε περί αξιοκρατίας και open gov απέχουν πάρα πολύ πολύ από την πρακτική που ακολουθούν τα στελέχη της. Να περιμένουμε τώρα να δούμε κάποιους αλεξιπτωτιστές στις θέσεις τους;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη