5 Νοε 2010

Συνέντευξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στο taxalia

"Δε θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη", δηλώνει στο taxalia, ο υποφήφιος Αντιπεριφερειάρχης, με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, "ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", Απόστολος Τζιτζικώστας.


O Aπόστολος Τζιτζικώστας στέλνει το δικό του μήνυνα, μέσα από το taxalia, που δεν είναι άλλο από τη "συμμετοχή".

Διαβάστε τη συνέντευξη:


Κύριε Τζιτζικώστα πως κρίνετε το δίλλημα του Πρωθυπουργού; Πιστεύετε θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών;

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο μόνο λέξεις: ωμός εκβιασμός. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας ένας Πρωθυπουργός απειλεί με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο τους πολίτες και λέει ότι αν δεν υπερψηφίσουν τους υποψήφιους που υποστηρίζει το κόμμα του, θα προχωρήσει σε εθνικές εκλογές. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, το οποίο προκάλεσε η πολιτική του, και ψάχνει τρόπο διαφυγής. Είναι όμως ανέντιμο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ο Πρωθυπουργός να παίζει με τους θεσμούς. Οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν και ο κ. Παπανδρέου θα πάρει την απάντησή του το βράδυ των εκλογών.

Θεωρείτε ότι ο «Καλλικράτης» μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκέντρωση, έτσι όπως τον κατευθύνει η κυβέρνηση;

Οι μέχρι τώρα κινήσεις της Κυβέρνησης δείχνουν ότι περιμένει να δει το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών και μετά να αποφασίσει για την κατανομή των πόρων και των αρμοδιοτήτων προς τις Περιφέρειες.

Τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών είναι μακριά από τη μικροπολιτική λογική, δεν έχουν χρώματα, ούτε μεταβάλλονται ανάλογα με το ποιος υποψήφιος θα επικρατήσει στις εκλογές. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό στην Κυβέρνηση και προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχει ο Καλλικράτης τον στόχο του. Αλλιώς θα καταλήξουμε να μιλάμε για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, όπως έγινε και με τον Καποδίστρια, η οποία θα στερήσει από τις τοπικές κοινωνίες τη δυνατότητα να αναπτυχθούν όπως τους αξίζει.

Ποια είναι τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθείτε αν εκλεγείτε Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ?

Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία τον τελευταίο χρόνο παραμένουν στάσιμα εξαιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης, αποτελούν για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων με τις οποίες θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης, να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, να προστατέψουμε τους αγρότες από περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους, να ενισχύσουμε τον τουρισμό, να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη Θεσσαλονίκη αντάξια της ιστορίας και των προσδοκιών που έχουμε οι Θεσσαλονικείς για την πόλη μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Κεντρική Μακεδονία πρότυπο ανάπτυξης για όλη της Ελλάδα και στην κατεύθυνση αυτή, δε θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες ;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους πολίτες είναι αυτό της συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση. Ξέρω καλά ότι υπάρχει από ένα μεγάλο μέρος τη κοινωνίας μας μία απαξίωση για την πολιτική και τους πολιτικούς, η οποία ως ένα σημείο είναι και δικαιολογημένη. Αυτή η δυσαρέσκεια όμως, είναι λάθος να εκφράζεται μέσα από την αποχή. Γιατί με την αποχή δίνουμε τη δυνατότητα σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Και αυτό δεν συμβάλλει καθόλου στο να αλλάξει η σημερινή νοσηρή κατάσταση. Γι’ αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και με την ψήφο τους να στείλουν το μήνυμα για αλλαγή πορείας της χώρας μας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη