3 Δεκ 2010

Άρχισαν οι γκρίνιες για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ-3!

Κάτοικος Αθηνών ο νέος Πρόεδρος!!!
Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ-3 είναι κάτοικος Αθηνών (!) συνεπώς ξένος προς την πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας πυροδοτεί εκτεταμένες συζητήσεις αλλά και τις πρώτες γκρίνιες στο κανάλι.
Το μόνο γνωστό για τον πρόεδρο είναι ότι είναι "ερευνητής" και ότι έχει συνεργαστεί με το ΙΣΤΑΜΕ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το είδος της έρευνας που διεξάγει αλλά και το επίπεδο της σχέσης που έχει με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις ανάγκες της.
Κάποιοι πάντως που προσπάθησαν να ψάξουν το όνομά του στο google για να δουν τις ερευνητικές του εργασίες, βρήκαν ελάχιστα πράγματα. Στην πραγματικότητα βρήκαν μόνο...
μία ομιλία του σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, στην οποία πρότεινε να λάβει βαλκανικό προσανατολισμό η ΕΡΤ-3, να κλείσουν οι περισσότεροι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί και να αποσυρθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση από τη διαφημιστική αγορά. Οι τοποθετήσεις αυτές δείχνουν τεχνοκρατική και ελιτίστικη αντίληψη και είναι βέβαιο ότι συγκρούονται με το κατεστημένο της ΕΡΤ.
Οι περισσότερες όμως γκρίνιες έρχονται από το "Βαθύ ΠΑΣΟΚ" που κυριαρχεί εντός της ΕΡΤ-3 και οι επιλογές του (για μία ακόμη φορά) δεν γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση. Αυτό το κομμάτι του κόμματος ήθελε Μιχάλη Αλεξανδρίδη ή Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Το εκσυγχρονιστό ΠΑΣΟΚ ήθελε για Γενικό Διευθυντή τον Παναγιώτη Νεστορίδη και ηττήθηκε και αυτό...
Η επιλογή του Κώστα Μπλιάτκα συγκεντρώνει λιγότερες αντιδράσεις, καθώς είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη και επιτυχή διαδρομή μέσα στην ΕΡΤ-3, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόσωπό του έχει μόνο υποστηρικτές.
Ο Κ. Μπλιάτκας, μετά την περιπέτειά με την εκπομπή του, από την οποία παραιτήθηκε το 2006 γιατί τσακώθηκε με τη συμπαρουσιάστρια που του είχε βάλει η διοίκηση επί Ν.Δ., έμεινε στο "ψυγείο" για λίγο καιρό και στη συνέχεια επανήλθε το 2007 με δική του εβδομαδιαία εκπομπή, κάθε Σάββατο. Εκεί μάλιστα είχε για βοηθό την Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη του τότε υπουργού ενέργειας.
Κάποιοι, εντός της ΕΡΤ-3 ισχυρίζονται ότι τα προβλήματα θα προκύψουν όταν ο Κ. Μπλιάτκας θα προχωρήσει στην επιλογή των προσώπων για τις θέσεις- κλειδιά. Το ερώτημα είναι εάν θα κάνει τις δέουσες ή τις ορθές επιλογές. Για παράδειγμα τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης έχει ρεζερβάρει, με την υποστήριξη του "Βαθέως ΠΑΣΟΚ" ο Δημήτρης Ντόζης επιλογή στην οποία μάλλον είναι δύσκολο να αντισταθεί.
Το στοίχημα για τη νέα διοίκηση είναι ακριβώς αυτό: Εάν μπορεί να ξεβολέψει αρκετά από τα αγαπημένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ και αν κατορθώσει να συγκρουστεί με τις κατεστημένες νοοτροπίες που εξασφαλίζουν μία ήρεμη ζωή χωρίς άγχος σε όσους πρόλαβαν να μπουν υπό την ζεστή σκέπη του τρίτου κρατικού καναλιού.
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη