1 Δεκ 2010

97η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα

Σήμερα είναι η "Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS", αλλά και η επέτειος της "Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα" (της "Ένωσης" κι όχι "Προσάρτησης" όπως κάποιοι ανιστόρητοι έγραψαν για τη Μακεδονία π.χ. "Ένωση" είναι η λέξη.)

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος παρέστη στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά για την επέτειο συμπλήρωσης 97 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, την..
 1η Δεκεμβρίου 1913.
Ο κ. Πετσάλνικος παρακολούθησε το πρωί τη δοξολογία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Χανίων και στη συνέχεια την ειδική τελετή για την επέτειο της Ένωσης στο Φρούριο Φιρκά.
Χθες, ο κ. Πετσάλνικος προήδρευσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Κρήτη με τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον τέως Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη, πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

διαβάστε ένα ενδιαφέρον ιστορικό άρθρο για την ένωση εδώ http://www.kairatos.com.gr/enosikritiselladas.htm
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη