31 Δεκ 2010

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα καυτά μέτωπα της νέας χρονιάς, η βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, τα υψηλά επίπεδα των spreads, η εισαγγελική έρευνα για τη μετατροπή μέρους δημοσίου χρέους σε ευρώ από Goldman Sachs, η έρευνα Καπα Research για τις προσδοκίες των Ελλήνων για το μέλλον και οι επόμενες 100 δύσκολες μέρες για την οικονομία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου που κυκλοφορεί την Παρασκευή λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (του Σαββατοκύριακου): "Βόμβα ισοπέδωσε τα πάντα στη Λουίζης Ριανκούρ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε την Πέμπτη η περιοχή γύρω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Αγνωστοι τοποθέτησαν ισχυρότατο εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα, καταστήματα και διαμερίσματα σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς".


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Πτήσεις χλιδής υπουργών με 10 εκατ.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι υπουργοί εφαρμόζουν άγρια λιτότητα, την ώρα που επιλέγουν VIP αεροσκάφη για τα ταξίδια τους, με μέσο κόστος 6.000 ευρώ την ώρα!".


ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Χρονιά-σταθμός το 2011 για την Ελλάδα και την Ευρώπη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο κατώφλι της δυσκολότερης χρονιάς στη μεταπολιτευτική ιστορία μας, ο πρωθυπουργός και οι έξι πολιτικοί αρχηγοί γράφουν στο «Εθνος της Κυριακής» για το μεγάλο στοίχημα του 2011. Ομονοούν ότι μπαίνουμε σε ένα έτος-σταθμό, αλλά προσεγγίζουν διαφορετικά τα διλήμματα και τους στόχους".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (Σαββατοκύριακο): "Οι τρομοκράτες εξευτέλισαν την κυβέρνηση των παπατζήδων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εξαρθρωμένη κατά τον ψεύτη πρωθυπουργό τρομοκρατία ζει και βασιλεύει και χτύπησε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών φροντίζοντας να μην υπάρξουν θύματα".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβα στο «παραμύθι» της εξάρθρωσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες για το τέλος της νεο-τρομοκρατίας, οι οργανώσεις συνεχίζουν τη δολοφονική δράση τους. Η Αντιτρομοκρατική πιάστηκε στον ύπνο, ενώ περίμενε χτύπημα".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οι Εβραιο-Σιωνιστο-Μασόνοι ακονίζουν τα μαχαίρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι τρισκατάρατοι θα μας τελειώσουν το 2011. Κρυφοί και φανεροί Σιωνιστές - Μασόνοι Εβραίοι και Ελληνες (δυστυχώς) υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας".


ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο 31 Δεκεμβρίου 1900".

Η εφημερίδα σημειώνει "πώς άρχιζε ο προηγούμενος αιώνας".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ασφαλιστικό: οδηγός για το 2011. Τι αλλάζει στις συντάξεις και στην περίθαλψη".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "είκοσι αλλαγές στις συντάξεις και στις παροχές φέρνει σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους το 2011, βάσει του τελευταίου νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση".


Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "2011: Ετος Μηδέν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ετος Μηδέν προδιαγράφεται το 2011, καθώς η χώρα μας, αλλά και η Ευρώπη, βρίσκονται μπροστά στην κορύφωση της κρίσης. Για την Ελλάδα το 2011 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα αναδειχθούν στις πλήρεις τους διαστάσεις τα επίχειρα του Μνημονίου".


Η ΕΠΟΧΗ: "Από το σκληρό 2010 στο σκληρότερο 2011".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο μακαρίτης ο Σκιόπα, σύμβουλος του κ. πρωθυπουργού, μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα: να ετοιμαζόμαστε για μια «δύσκολη» δεκαπενταετία - στην καλύτερη εκδοχή των πραγμάτων".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η βαριά κληρονομιά του 2010 σκιάζει την ανατολή του 2011".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα επίπονο σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο αναμένεται το νέο έτος, ενώ οι αντοχές της χώρας έχουν δοκιμαστεί ήδη έντονα κατά το 2010, με την κρίση δανεισμού που οδήγησε την κυβέρνηση στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα".


Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οι 365 ημέρες που σημάδεψαν την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2010 ήταν χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία λόγω του δημοσιονομικού σοκ που υπέστη η χώρα, αδυνατώντας να καλύψει τα ελλείμματα, καθώς βγήκε εκτός αγορών, με αποτέλεσμα την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, λαμβάνοντας το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, η λήψη του οποίου συνοδεύθηκε από το περίφημο Μνημόνιο".


Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "2011 σπίρτα ανάβουν φωτιές. Τι δημοκρατία θα έχουμε;".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με... παγωμένη την καρδιά, όχι από την πτώση της θερμοκρασίας, φυσικά, πέρασαν προχθές τα μεσάνυχτα οι Ελληνες το κατώφλι για τη νέα χρονιά, καθώς είναι έντονα προβληματισμένοι για το τι τους περιμένει, αφού ήδη τα πρώτα «μηνύματα» για το 2011 έχουν ήδη διαφανεί από τα μέσα του 2010 από την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και «σφραγίστηκαν» με την ψήφιση του Προϋπολογισμού πριν από μια βδομάδα".


Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "«Μαύρη» Δευτέρα ετοιμάζουν οι κερδοσκόποι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Μαύρη Δευτέρα - Μαύρη Αρχιχρονιά επιφυλάσσει η Διεθνής των Κερδοσκόπων για την χώρα: Το πρόσταγμα της γενικής επίθεσης των παγκόσμιων επενδυτικών ομίλων και παικτών εναντίον των ελληνικών ομολόγων και των τραπεζών θα δοθεί με το άνοιγμα των διεθνών Χρηματιστηριακών και ομολογιακών αγορών στις 3 του μήνα, πρώτη ημέρα διεθνών συναλλαγών για το 2011".


Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ποδαρικό με 11 καυτά μέτωπα".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με όλες τις εκκρεμότητες του μνημονίου μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2011. Ασφαλιστικό, φορολογικό, αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, κλειστά επαγγέλματα, μισθολόγιο του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ανεργία, ανάκαμψη, πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού και επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου".


Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μήνυμα του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά. Ελπίδα για το λαό το μέτωπο αντεπίθεσης και ανατροπής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Ελλάδα σε ύφεση το 2011".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απώλειες έως και 40% κατέγραψε η αγορά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ σε ανάλογα επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και κατά την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς".


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Τουρκική εισβολή με φθηνά δάνεια!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Ziraat Bank της Κομοτηνής προσελκύει Ελληνες πελάτες με επιτόκιο 3% και βάζει υποθήκη τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Η τουρκική τράπεζα θέλει να μπει και στις μπίζνες της Εγνατίας Οδού".


ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "«Πόλεμος» για τα κλειστά επαγγέλματα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων περνά η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας, με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση να αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση"


ΤΟ ΒΗΜΑ της Πρωτοχρονιάς: "Η χρονιά του φόβου και των μεγάλων ανατροπών. Γκάλοπ-σοκ για το πολιτικό σύστημα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η οικονομική κρίση και οι πολλές αβεβαιότητες που μεταφέρει φαίνεται να επιδρούν καθοριστικά στην ελληνική κοινωνία μεταβάλλοντας ιδέες και συμπεριφορές, καθώς οι σταθερές κάμπτονται, οι απειλές πολλαπλασιάζονται και η ζωή των ανθρώπων μεταβάλλεται".


ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Παρακυβέρνηση ο... Λευκός Οίκος! Ανάστατοι οι υπουργοί για το καπέλωμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ουσιαστικά με την κίνησή του να συγκροτήσει έναν... α λα Ελλάδα «Λευκό Οίκο» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για άλλη μια φορά -πολλοστή- στη διάρκεια της θητείας του παρακάμπτει τα συνταγματικά και θεσμικά κατοχυρωμένα όργανα, τα οποία αντλούν την ισχύ τους έτσι κι αλλιώς απ΄τη λαϊκή ψήφο, και προσφεύγει -για άλλη μια φορά...- σε μηχανισμούς ιδιοκτησιακούς, μηχανισμούς που έχουν τον ίδιο ως αποκλειστικό σημείο αναφοράς".


ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "15 φορο-παγίδες αδειάζουν τις τσέπες μας".

Η εφημερίδα τονίζει "οι κομμένες φοροαπαλλαγές: τόκοι στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, στο στόχαστρο και οι άνεργοι. Τα τρία νέα κόλπα της εφορίας: το τέλος της αυτοτελούς φορολόγησης, η πανάκριβη αυτοπεραίωση και η τραπεζική «σφήνα» στις συναλλαγές".


Realnews: "Μετά από καταγγελία Αυστριακού δικαστή για τα swaps... o εισαγγελέας χτυπά την πόρτα του Σημίτη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε «αξιόποινες πράξεις» του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Αρειο Πάγο. Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι «αμαρτωλές» συμβάσεις της περιόδου 2000-2001 με την αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs. Στη Βουλή στέλνουν οι Αρχές τη δικογραφία της υπόθεσης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης".


VETO: "Ψάχνει 11 ανατροπές χωρίς πέναλτι για το «δίσεκτο» 2011".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ρυθμίσεις-φωτιά, που θα δημιουργήσουν εντάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, στο «πακέτο 90 κολασμένων ημερών» της κυβέρνησης Παπανδρέου".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ: "Μηχανισμός για αυτόματη διόρθωση των αποκλίσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ισχυρές αβεβαιότητες υπό τις οποίες θα υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2011, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών, οδηγούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη δημιουργία ενός αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών στον στενό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".


ΚΕΡΔΟΣ: "Η Ελλάδα του... 2020".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "οι «Ρουμπινί» όλου του πλανήτη πλειοδοτούν σε προβλέψεις καταστροφολογίας και κατάρρευσης της ευρωζώνης, ενώ η πολυθρύλητη πολιτική ένωση έμεινε από καύσιμα και από έλλειμμα ηγεσίας".


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Προκλήσεις και στοιχήματα".

Η εφημερίδα γράφει "οι νέες δοκιμασίες για την κοινωνία, την κυβέρνηση, τα κόμματα και την οικονομία. Τα διλήμματα και οι παράγοντες που θα κρίνουν την έξοδο της χώρας από το τέλμα".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "100 δύσκολες ημέρες με σκληρές αξιολογήσεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μέγκενη θα βρεθεί η οικονομία τις πρώτες 100 ημέρες του 2011, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθούν επώδυνες αλλαγές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα για τις οποίες πιέζει η τρόικα και, παράλληλα, να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης οι οποίοι έχουν ήδη προειδοποιήσει με νέες υποβαθμίσεις".

Πηγή: www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη