12 Δεκ 2010

Σε κλίμα συγκίνησης ο Καπετανόπουλος αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του.

Στην ομιλία του αγνόησε τον Γκιουλέκα, επιτέθηκε στον Μπουτάρη και έπλεξε το εγκώμιο του Παπαγεωργόπουλου ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλόνίκης.

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, με τη φόρτιση σε μερικές στιγμές να κορυφώνεται αλλά και με ανοιχτό το περιθώριο για μελλοντική του επαναδραστηριοποίηση, ο Σωτήρης Καπετανόπουλος αποχαιρέτησε τους στενούς συνεργάτες και φίλους του στο γεύμα που τους παρέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που...
ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας προς τους περίπου 75 προσκεκλημένους του κόμπιαζε από συγκίνηση και με υγραμένους τους οφθαλμούς μιλούσε, θυμόταν, νοσταλγούσε, αγκάλιασε. Η όμορφη παρέα έμεινε έως αργά το απόγευμα να τραγουδά και να συζητά γλυκόπικρα. Γλυκά γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν πολλά και πέτυχαν περισσότερα επί 24 χρόνια αλλά και πικρά γιατί η συμπόρευση αυτή ολοκληρώνεται και μάλιστα με ανορθόδοξο τρόπο.
Στη σύντομη ομιλία του ο Σωτήρης Καπετανόπουλος είπε:
- Ότι είναι πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω της νέας ηγετικής ομάδας αλλά και της συγκυρίας που δεν ευνοεί την Αυτοδιοίκηση.
- Ότι φυσικά δεν υπήρχε καμία περίπτωση συνεργασίας του με τη διοίκηση Μπουτάρη, όπως διέσπειραν κάποια κύκλοι. Σημείωσε πως είναι βέβαιος πως αφού οι παριστάμενοι τον γνωρίζουν πολύ καλά δεν πίστεψαν ποτέ τη φημολογία, αφού ξέρουν καλά πως ο ίδιος δεν πουλά την ιδεολογία του.
- Ότι είναι ευγνώμων για τη πολυετή υπηρεσιακή και φιλική συμπόρευση αυτή, που αν είναι πετυχημένη οφείλεται στη συνεισφορά των παρισταμένων.
- Ότι η τριετία που έρχεται είναι περίοδος «αγρανάπαυσης» για τον ίδιο και την οικογένειά του. «Μετά την περίοδο αυτή θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Λαός και οι φίλοι μας», είπε χαρακτηριστικά.
- Ότι τα τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης που σχετίζονται με το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργούν άψογα και σε πλήρη αντίθεση με όσα ο κόσμος πιστεύει για το Δημόσιο.
- Ότι χαίρεται που τερματίζει τη θητεία του επί Παπαγεωργόπουλου γιατί αυτός είναι ο πιο πετυχημένος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Σωτήρης Καπετανόπουλος δεν άφησε την παραμικρή αιχμή εναντίον του Κ. Γκιουλέκα, που δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του, και απαντώντας σε σχετικά σχόλια των φίλων του, έλεγε απλώς ότι «τον καθένα που ασχολείται με τα κοινά τον κρίνει η ιστορία και οι πολίτες».
Πλάι του «έλαμπαν» κατασυγκινημένα τα μέλη της οικογένειά του, η σύζυγος του Πόπη, την οποία ευχαρίστησε πολλές φορές και οι γιοι του Λάζαρος και Παναγιώτης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη