11 Δεκ 2010

Θεσσαλονίκη: Πρόβλημα με εκτέλεση των συνταγών του ΟΠΑΔ

Τον τελευταίο μήνα οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου στο Νομό Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα με την εκτέλεση από τα φαρμακεία των συνταγών του δημοσίου.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι μένουν απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ, ενώ ο Οργανισμός από την πλευρά του αναφέρει ότι το πρόβλημα του δεν είναι οικονομικό, καθώς...
 υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια, αλλά ανθρώπινου δυναμικού, αφού δεν επαρκεί το προσωπικό, ώστε να γίνει άμεσα η εκκαθάριση των συνταγών και η καταβολή του ποσού στους φαρμακοποιούς.

Τα φαρμακεία δεν εκτελούν τις συνταγές του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης.

Επειδή οι παροχές υπηρεσιών υγείας και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα έπρεπε να είναι ένα διαρκές και δημόσιο αγαθό.

Επειδή οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου έχουν καταβάλει στο ακέραιο τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τις εισφορές τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και επειδή οι εισφορές αυτές θα έπρεπε να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός, από τον Βουλευτή ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη:

Για ποιο λόγο δεν γίνονται κανονικά οι εκκαθαρίσεις από τον ΟΠΑΔ των συνταγών του Δημοσίου και η ταυτόχρονη άμεση πληρωμή όλων των υποχρεώσεων προς τα φαρμακεία;

Με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο σας να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Νομό Θεσσαλονίκης;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη