20 Δεκ 2010

Τέλος εποχής: Με ομιλία Παπαγεωργόπουλου ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης...

Με τη φράση "κύριε Παπαγεωργόπουλε είσαστε άξιος της Θεσσαλονίκης", που ειπώθηκε από τον Σωτήρη Καπετανόπουλο προς τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ολοκληρώθηκε στις 9.12 μ.μ. η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην ομιλία του, με την οποία έκλεισε η συνεδρίαση, μεταξύ άλλων σημείωσε
:
- Πιστεύω ότι η διαδρομή μου συνέβαλε στην προβολή της Θεσσαλονίκης, είτε ως αθλητής, ως βουλευτής, υπουργός ή δήμαρχος.
- Υπηρέτησα όλες τις θέσεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
- Την Παρασκευή 15 Μαΐου 1998 σε συνέντευξη Τύπου στο Μακεδονία Παλάς ζήτησα ψήφο Θεσσαλονικέων. Φέρω τον βαρύ τίτλο το μακροβιότερου δημάρχου Θεσσαλονίκης και του μόνο που εξελέγη τρεις φορές και αυτού που απέσπασε ποσοστό- ρεκόρ του 54,5%.
- Εργαστήκαμε σκλήρά. Αφοσιώθηκα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων
- Η κεντρική εξουσία ποτέ δεν αγάπησε την αυτοδιοίκηση, ο πόλεμος από τα συμφέροντα αδυσώπητος, ο αγώνας σκληρός.
- Το σύνθημα μας ήταν: Έργα- έργα- έργα και όχι λόγια. Ανεξίτηλη σφραγίδα της παράταξης αφήνουν τρία μεγάλα έργα:
- Η παραλία, έργο το οποίο όμοιο του δεν έγινε ποτέ από δήμο στην Ελλάδα.
- Η ανάπλαση της τέως Αλάνας της Τούμπας: Μετασχηματίσαμε μία υποβαθμισμένη περιοχή σε ένα κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού.
- Το νέο Δημαρχείο: Από το Καραβάν Σαράι ήρθαμε εδώ στο υπέροχο δημαρχείο, που είναι το πρώτο ιδιόκτητο από την ίδρυση του δήμου το 1869.
Τεράστιος άθλος τα οικονομικά παρά τον στραγγαλισμό από την κεντρική εξουσία.
- Παραδίδοντας την 1η Ιανουαρίου παραδίδω ένα δήμο οικονομικά υγιή. Που δεν χρωστά σε ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, με ελάχιστα δάνεια.
- Έχουμε λαμβάνειν περί τα 80 εκ. ευρώ από την κεντρική εξουσία.
- Παραδίδουμε έναν δήμο υγιή με τεράστιο έργο και προσφορά, την ώρα που όλη η αυτοδιοίκηση έχει καταρρεύσει.
- Δώσαμε τον εαυτό μας αλλά φέραμε αποτέλεσμα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι ο δήμος μας είχε όραμα αλλά το χαρακτηριστικό μας ήταν ότι είμαστε αποτελεσματικοί, που είναι το ζητούμενο σήμερα.
- Στο τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους Θεσσαλονικείς που 11 φορές τους ζήτησα την εμπιστοσύνη τους και μου την έδωσαν απλόχερα. Δεν ξέρω πόσοι πολιτικοί έχουν αυτό το προνόμιο.
- Ευχαριστώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους γιατί με το διάλογο που αναπτύξαμε εκφράσαμε όλοι μας την αγάπη μας για τη Θεσσαλονίκη. Και την κάναμε πιο όμορφη.
- Ευχαριστώ τον Σωτ. Καπετανόπουλο για την υπέροχη δουλειά του στο δημοτικό συμβούλιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της «Αναγέννησης» τον γενικό γραμματέα, τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων και τα λοιπά στελέχη που είχαν οποιαδήποτε θέση ευθύνης.
- Επί 12 χρόνια η «Αναγέννηση» παρέμεινε αλώβητη χωρίς εσωτερικά προβλήματα, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για οργανώσεις και κόμματα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις εργασίες μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που δεν είναι αιρετοί που δούλεψαν σκληρά με ανιδιοτέλεια επειδή πίστεψαν ότι κάνουμε κάτι καλό για την πόλη.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη του γραφείου μου, που δούλεψαν με αφοσίωση και αγωνία για να στηρίξουν έργο μας, μην υπολογίζοντας ώρες εργασίας και αργίες.
- Καλή πορεία σε όλους και ιδιαίτερα στη νέα δημοτική αρχή. Γιατί εάν πετύχει αυτή θα πετύχει η Θεσσαλονίκη μας.
- Ένας νέος κύκλος αρχίζει για όλους μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη