18 Δεκ 2010

Moody’s: Σχεδιάζει νέα υποβάθμιση της Ελλάδας (στα ....μας)

Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σχεδιάζει ο οίκος Moody’s, ο οποίος επικαλείται την αυξημένη αβεβαιότητα στην ικανότητα της χώρας να μειώσει το χρέος της καθώς..
 επίσης και την υστέρηση που έχει παρατηρηθεί στα έσοδα του 2010.

Ενας ακόμη λόγος της πιθανής υποβάθμισής του ΒΑ1 της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας τον οποίο επικαλείται ο οίκος είναι το όριο αλλά και οι όροι της επιπλέον βοήθειας που ενδεχομένως θα λάβει η Ελλάδα στην περίπτωση που εξακολουθήσει να βρίσκεται έξω από τις αγορές ομολόγων.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Moody's «η αναθεώρηση θα επικεντρωθεί κυρίως σε παράγοντες, όπως η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ και η δημοσιονομική προσαρμογή, παράγοντες από τους οποίους θα εξαρτηθεί τη δυναμική του χρέους της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η υποβάθμιση ενδέχεται να είναι διευρυμένη σε περίπτωση που αυξηθεί ο κίνδυνος αποτυχίας σταθεροποίησης της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι χαλαρώνει η υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα μετά το 2013.

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή ενός μεγάλου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, η πρόκληση της μείωσης του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, επισημαίνει η Σάρα Carlson, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Moodys Investors Service, έχει γίνει επίσης μεγαλύτερη εξαιτίας τόσο των εγχώριων όσο και των περιφερειακών εξελίξεων, Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης ΕΔΩ

http://www.skai.gr/news/finance/article/158690/moodys-shediazei-nea-upovathmisi-tis-elladas/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη