Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

2 Ιαν 2011

Τυφλό ισλαμικό μίσος... Οι χριστιανοί της Αλεξάνδρειας σε... διωγμό! 24 νεκροί!! (+video)

Παγκόσμια καταδίκη της επίθεσης στην Αλεξάνδρεια

Η είδηση από τον ΣΚΑΙ
Τον διεθνή αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η βομβιστική επίθεση έξω από κοπτική εκκλησία της Αλεξάνδρειας με 21 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε στον Αιγύπτιο ομόλογό του Αχμέντ Αμπούλ Γκεΐτ, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, κάνοντας λόγο αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία από όπου και εάν προέρχεται» σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σε αυξημένη επαγρύπνηση και ζήτησε την "προώθηση των κοινών αξιών της ανεκτικότητας" μετά την επίθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ δήλωσε "βαθιά λυπημένος από την επίθεση εναντίον της εκκλησίας που στοίχισε τη ζωή τόσων ανθρώπων".

"Η επίθεση αυτή εναντίον μιας μειονότητας είναι, όπως είπαν και ο πρόεδρος Μουμπάρακ και ο ιμάμης του Αλ Άζχαρ, μια επίθεση εναντίον όλων", αναφέρει ανακοίνωσή του.

Απερίφραστα καταδίκασε την επίθεση και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Την επίθεση καταδίκασε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

"Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την επίθεση αυτή. Το δικαίωμα των Χριστιανών Κοπτών να συναθροίζονται και να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα πρέπει να προστατεύεται", είπε η Αστον.

Την επίθεση καταδίκασαν μεταξύ άλλων το Ιράν, η Ιταλία, το Ισραήλ, η παλαιστινιακή Αρχή, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και πολλές θρησκευτικές προσωπικότητες όπως και αρκετές πρωτεύουσες, μεταξύ τους το Παρίσι και η Δαμασκός.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες χριστιανοί της Αιγύπτου διαδήλωσαν το Σάββατο κατά της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στις εκκλησίες της χώρας.

Οι χριστιανοί κατηγόρησαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή της Αλ Κάιντα.

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, μια εξτρεμιστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχει δηλώσει ότι οι Χριστιανοί σε όλη τη Μέση Ανατολή αποτελούν στόχο.

Σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση, πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου για να "απελευθερώσει" δύο Αιγύπτιες οι οποίες είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και τώρα κρατούνται παρά τη θέλησή τους από την Κοπτική Εκκλησία.

Η οργάνωση είχε προειδοποιήσει αρχικά τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο όταν ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρία των πιστών μέσα σε εκκλησία της Βαγδάτης τον Οκτώβριο που κατέληξε σε τραγωδία με τουλάχιστον 60 νεκρούς.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές έξω από την Εκκλησία των Αγίων στην Αλεξάνδρεια.

Παράλληλα το απόγευμα τελέστηκε η κηδεία ορισμένων εκ των θυμάτων υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

http://www.skai.gr


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη