27 Ιαν 2011

Απάντηση δημοτικού συμβούλου κ.Γεράκη σε δημοσίευμα

Δημοσιεύουμε παρακάτω την απάντηση του δημοτικού συμβούλου κ.Γεράκη, σε δημοσίευμα του ιστολογίου thestival (και όχι του taxalia) και σε ύφος, που αποκαλύπτει την αλλαζονεία του παντελώς άγνωστου σε μας κ.Γεράκη. Κύριε Γεράκη, συνέλθετε. Είστε κακομαθημένος επειδή προφανώς διαβάζετε μόνο τις κομματικές εφημερίδες σας και ακούτε μόνο τους "υπηκόους" σας που σας χαϊδεύουν τα αυτιά. Πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα της ελευθεροτυπίας και της άσκησης κριτικής. Σε αυτό το blog έχουμε λάβει χιλιάδες απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, μέχρι εκατοντάδες βουλευτές και...
 επώνυμους πολίτες. Όλες οι απαντήσεις ήταν σοβαρές, καθώς σοβαρή είναι και η προσέγγισή μας σε θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος.
Η απάντησή σας είναι η χειρότερη που λάβαμε ποτέ! Έδώ δημοσιεύονται οι απαντήσεις όλων. Τα "άγνωστε κύριε", "παραπληροφόρηση", "εσκεμμένη προβοκάτσια" (!!!) και λοιπά περιττά, αφήστε τα. Ζήτημα παραπληροφόρησης δεν υπάρχει, γιατί αυτοί που έγραψαν το άρθρο έχουν ίδια αντίληψη.

Ίσως να το πιστεύετε για τον εαυτό σας, αλλά κανείς δεν εξαιρείται από την κριτική. Κι έτσι, θα σας ασκείται κριτική, όπως χιλιάδες ιστολόγια ασκούσαν κριτική στον κ.Παπαγεωργόπουλο π.χ. ή σε ομολόγους σας πρώην δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα χωρίς την ευγένεια και την προσοχή του taxalia (και στη συγκεκριμένη περίπτωση του φιλικού μας thestival). Ανοίξτε το λεξικό στη λέξη "κριτική" και αφήστε το στρατοκρατικό ύφος του "ξέρεις ποιός είμαι ρε;" Πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα ότι έχουν δικαίωμα κι άλλοι πλην της κομματικής εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να μιλάνε σε αυτή την πόλη.
Και σημειώστε ότι εμείς δεν σας κάνουμε κριτική όπως ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας π.χ.
 Αναρωτιέμαι, τι απάντηση δώσατε στην άποψη αυτή του κ.Πάγκαλου.

Η κριτική δεν είναι "προνόμιο" μόνο του Ψωμιάδη και του Παπαγεωργόπουλου.
Θα μας επιτρέψετε τέλος, να εκτιμούμε όπως θέλουμε εμείς τον δημόσιο λόγο κάθε αιρετού "άρχοντα" όπως εσείς. Αν το λησμονήσατε και με το ΠΑΣΟΚ το πολίτευμά μας παραμένει "Προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία".
Βασίλης Προκοπίδης


Η ανάρτηση του thestival, εδώ και η πρωτότυπη εδώ: http://thestival.blogspot.com/2011/01/blog-post_6705.html

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΡΑΚΗ (αυτούσια, χωρίς διόρθωση των ορθογραφικών λαθών), από το e-mail giannisfelekis@gmail.com :

Αξιότιμοι κύριοι,


Σας αποστέλλω απαντητικό κείμενο εκ μέρους του κ.Γεράκη Γιώργου.

Αγαπητέ, άγνωστε κύριε των taxalia , για αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να επισημάνω τα παρακάτω:

Η λογική της κατάτμησης των κονδυλίων είναι μια γνωστή μέθοδος που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια από πολλούς δήμους και είχε σαν αποτέλεσμα τις απίστευτες υπερτιμολογήσεις, την επιλογή ημετέρων και την καταβαράθρωση των οικονομικών των δήμων. Γι’ αυτό και δεν υπέγραφε η Γενική Γραμματέας.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούσε στοιχειωδώς γραφείο κίνησης, κανείς δεν ήξερε τίποτα και οι βλάβες απλώς συνέβαιναν χωρίς να έχει κανείς την παραμικρή ευθύνη.

Δεν έγινε καμία προσπάθεια να μετριαστεί το πρόβλημα εκ των ενόντων. Δεν υπήρχε καν σοβαρή καταγραφή των βλαβών.

Νομίζεται ότι όλοι οι προϊστάμενοι δεν φέρουν ευθύνη για την κατάντια του δήμου; Και πιστεύεται ότι αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα μπορούν τώρα να τα επιλύσουν; Σημειώνοντας ότι αναφερόμαστε σ’ ένα δήμο όπου υπάρχουν τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη και έχει ένα μηχανισμό για την καθαριότητα που άγγιζε τα 1300 άτομα. Πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση εκ βάθρων όλος αυτός ο μηχανισμός;

Στην ομιλία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισα με ένταση ότι υπάρχουν ικανοί άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις και από όλα τα κόμματα που έχουν την διάθεση και την αγωνία να προσφέρουν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Αυτό παραλείψατε να το σημειώσετε ή σας έχουν παραπληροφορήσει. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα που επικαλείται ο καθένας αλλά το πόσο ικανός είναι και πόσο μπορεί να περιφρουρήσει το δημόσιο χρήμα.

Επειδή πιστεύω λοιπόν ότι αυτά που γράψατε ήταν ζήτημα παραπληροφόρησης και όχι εσκεμμένες προβοκάτσιας γι’ αυτό σας απαντώ.

ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη