Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

14 Ιαν 2011

Υποβολή παρέμβασης από την Ελλάδα στην εκκρεμή δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Κατατέθηκε χθες, 13 Ιανουαρίου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) αίτημα της Ελλάδας να παρέμβει στην δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας που εκκρεμεί ενώπιον του με αντικείμενο να...
 διαπιστωθεί από το τελευταίο η παραβίαση από την Ιταλία (τα Ιταλικά δικαστήρια) της υποχρέωσής της κατά το διεθνές δίκαιο να αναγνωρίσει το προνόμιο της ετεροδικίας του Γερμανικού Δημοσίου στις δίκες που αφορούν την εκτέλεση αποφάσεων που επιδικάζουν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών θηριωδιών.

Με το αίτημα αυτό, η Ελλάδα ζητά από το Δικαστήριο να συμμετάσχει στη διαδικασία με σκοπό να εκθέσει στο Δικαστήριο τις θέσεις της για το ζήτημα της ετεροδικίας Κράτους κατά το Διεθνές Δίκαιο με σκοπό να δικαιωθούν τα θύματα της υπόθεσης του Διστόμου.

Στην υπόθεση αυτή πληρεξούσιος της Ελληνικής Κυβέρνησης ορίσθηκε ο Καθηγητής κ. Στέλιος Περράκης, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε ήδη στο Γραμματέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Το αίτημα της Ελλάδας θα εξετασθεί από το Δικαστήριο εντός του προσεχούς διαστήματος και, εφόσον κριθεί παραδεκτό, η Χώρα μας θα μπορέσει να εκθέσει τα ουσιαστικά επιχειρήματά της επί της εκκρεμούς αυτής δίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη