31 Ιαν 2011

Κουριαννίδης επαινεί Μπουτάρη

To δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, της Δευτέρας 31/12/2011, είναι ακόμη σε εξέλιξη και επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να επιβραβεύω τα σωστά πράγματα, ακόμη κι αν προέρχονται από ανθρώπους ιδεολογικά διαφοροποιημένους από εμένα, οφείλω να πω ένα «μπράβο» στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την θέση που ανέπτυξε στο Δ.Σ. σχετικά με..
 τους εργαζομένους:


«Οι εργαζόμενοι χρειάζονται μία απόφαση του Δ.Σ. που να βεβαιώνει ότι πληρούν πράγματι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου», ώστε να την χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια διεκδικώντας τα αιτήματά τους με προοπτικές δικαίωσης.

Προσωπικά νοιώθω δικαιωμένος, αφού αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση που είχα διατυπώσει πριν από 5 περίπου μήνες (βλπ. http://www.kouriannidis.gr/news/psephotheries). Η τότε δημοτική αρχή αρνήθηκε να εισηγηθεί μία τέτοια πρόταση και ουσιαστικά σπεκουλάρισε προεκλογικά ποντάροντας στον πόνο και την αγωνία των συμβασιούχων, τόσο με δακρύβρεχτες υποκριτικές κραυγές («τα παιδιά μας»!) όσο και με την ανέξοδη συνηγορία του τότε προέδρου του Δ.Σ. κ. Καπετανόπουλου σε μία εκ των προτέρων χαμένη μάχη στα δικαστήρια. Η μοναδική προοπτική δικαίωσης αυτών των ανθρώπων περνάει μέσα από την ομόφωνη δήλωση - απόφαση των παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς (ή έστω απλώς «βασικές») ανάγκες. Αυτή η απόφαση θα πιέσει αποφασιστικά την κυβέρνηση, θα αποτελέσει πιλότο και για άλλους Δήμους, αλλά και θα θέσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους ενώπιον των ευθυνών τους. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι.



Γιάννης Κουριαννίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη