10 Ιαν 2011

Κάτω τα χέρια από τον Γκλέτσο ! Παραπέμπεται στο Εφετείο


Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας παραπέμπεται ο Δήμαρχος της Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, για το άνοιγμα παράδρομου στην Εθνική οδό. Ο κ. Γκλέτσος διέφυγε ...

το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων

http://news24gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_593.html


Η απάντηση της πολιτείας
«Οφείλει η παραχωρησιούχος κοινοπραξία να πράξει τα δέοντα για να ποστατεύσει τα συμφέροντά της», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων, Σ. Λαμπρόπουλος, με αφορμή την πρωτοβουλία του δημάρχου Στυλίδας, Απ. Γκλέτσου, να σπάσει τις μπάρες σε παράπλευρο δρόμο στα διόδια της Πελασγίας.

Υπάρχουν, είπε, τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας να προσφύγουν για να βρουν το δίκιο τους. Από την πλευρά του εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», δήλωσε ότι «η πράξη του δημάρχου ενέχει μεγάλους κινδύνους για την οδική ασφάλεια». Ο παράπλευρος δρόμος, στον οποίο έσπασε τις μπάρες ο δήμαρχος, ήταν κλειστός με εντολή του δημοσίου, επειδή υπήρχε θέμα οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, με αφορμή το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις απειλές των κοινοπραξιών και των τραπεζών να αποχωρήσουν από τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, διευκρίνησε ότι γίνονται συζητήσεις για να καθήσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι (Υπουγείο-Κοινοπραξίες και Τράπεζες) και να επαναδιαπραγματευτούν τις συμβάσεις παραχώρησης, καθώς τα προβλήματα είναι γνωστά (πτώση του τζίρου-Αυξηση επιτοκίων-Αρνήσεις καταβολής διοδίων κ.λ.π).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη