"Δεν φεύγουμε" δηλώνουν οι μετανάστες

27 Ιαν 2011

Θα κάνουμε γενική συνέλευση και θα αποφασίσουμε, είναι εν κατακλείδι η γραμμή των καταληψιών της Νομικής, ύστερα από τη λύση που τους προτάθηκε για μετακίνησή τους σε άλλο κτήριο μετά τη μεσολάβηση τεσσάρων ΜΚΟ αλλά και του προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.


Έτσι και ενώ εχθές φάνηκε ότι η κατάσταση με την κατάληψη στη Νομική από παράνομους...
 μετανάστες βαίνει προς εκτόνωση, σήμερα οι καταληψίες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από το κτήριο. Σύμφωνα με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν και ότι εντός της ημέρας θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και εκεί θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αργά εχθές το βράδυ και μετά από πολύωρες συσκέψεις των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, φάνηκε να βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών, καθώς εξασφαλίστηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για να μεταφερθούν οι μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Παπαθεοδώρου, το κτήριο βρέθηκε με τη συμβολή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Εάν ευοδωθούν οι συνομιλίες με τους μετανάστες, θα μεταφερθούν αύριο το πρωί στο συγκεκριμένο κτίριο.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τις συνεχείς διαβουλεύσεις με φορείς για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο ζήτημα της παραμονής μεταναστών στο κτίριο της Νομικής, ανακοίνωσε ότι:

«Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής - οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ευχαριστούμε τις παραπάνω οργανώσεις για τη συμβολή τους στην επίλυση αυτού του οξύτατου προβλήματος. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος της λύσης και αυτό επεδίωκε από την αρχή. Αύριο το πρωί, αναμένουμε τη συνεργασία των μεταναστών για την ομαλή μετεγκατάστασή τους στο νέο κτίριο».

Η «συνεργασία» όμως των μεταναστών δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η κωμωδία συνεχίζεται...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17124&Itemid=170
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη