31 Ιαν 2011

Προσλήψεις: Γιατί υπάρχει πάντα αδιαφάνεια;

Πριν από τρείς μέρες αναφερθήκαμε στο θέμα της πρόσληψης 7 ειδικών συμβούλων, με μια ..καθόλου σύγχρονη και διαφανή διαδικασία, την οποία προκήρυξε η νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. (Επτά (-7-) Ειδικούς Συμβούλους θα προσλάβει ο Γιάννης Μπουτάρης).
Στη σχετική προκήρυξη τίθεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, η 11η Φεβρουαρίου.
Πιθανώς λοιπόν, ....
δεκάδες  ή εκατοντάδες επιστήμονες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους συνοδευόμενες από τα σύντομα βιογραφικά τους σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση κάποιου ...Πασχάλη (!!!).

Και ξαναρωτάμε: είναι σοβαρή διαδικασία αυτή για το 2011;

Έχοντας μάλιστα υπόψη ότι και οι 7 "σύμβουλοι" έχουν εγκατασταθεί ήδη στο γραφείο Δημάρχου  (η Θεσσαλονίκη είναι μικρή, μην κοροϊδευόμαστε, αν ανακοινωθεί το όνομα "Καμάρας" π.χ., πού θα κρυφτείτε; Σε ποιά κατηγορία θα ανήκει ο Φίλιος Στάγκος;).

Μα ακριβώς αυτά δεν κατηγορούσατε στην αντιπολίτευση κύριοι της "Πρωτοβουλίας";
Σας τιμά αυτή η εξευτελιστική διαδικασία, όταν όλοι ξέρουμε ότι η πρόσκληση είναι για τα μάτια του κόσμου;
Τελικά, είτε με γαλάζιους είτε με πράσινους, συνεχίζεται η "δικτατορία των κολλητών", που δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία των πολιτών, που όλοι ευαγγελίζονται στην αντιπολίτευση, αλλά όταν έχουν τη δύναμη των διορισμών, ξεχνούν και αξιοκρατίες και βαθμολογίες και υποκύπτουν στον πειρασμό να διορίσουν τους κολλητούς, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την αξιοκρατία.
Ο πειρασμός είναι μεγάλος, μεγάλη πρέπει να είναι και η παρέμβαση της κοινωνίας, ώστε να σταματήσει το "δούλεμα", το οποίο γίνεται με τα λεφτά μας.
Πού πήγε ο "άλλος άνεμος" που θα "ξεβρώμιζε την πόλη"; Χάθηκε στις Σειρήνες των εύκολων διορισμών;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη