11 Ιαν 2011

Αύριο στην Αθήνα ο Ισραηλινός αντιπρόεδρος για "ενεργειακή συνεργασία"

Αγοράζουν και την Ε.Α.Σ. (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα;)
Διευρύνεται σε όλους τους τομείς η Ελληνο-ισραηλινή συνεργασία, κομβικό σημείο της οποίας θα αποτελέσει η αυριανή επίσκεψη του ...Πάγκαλου του Ισραήλ, του Αντιπροέδρου δηλαδή Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.
Τι φέρνει στις «βαλίτσες του» ο ηγέτης της ισραηλινής διπλωματίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες του newscode, ο Α. Λίμπερμαν θα προτείνει στην ελληνική πλευρά τα εξής:


- Τη δημιουργία κοινής υπουργικής επιτροπής μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ στην οποία θα προεδρεύουν εναλλάξ ο έλληνας και ο ισραηλινός πρωθυπουργός και θα συγκαλείται-τουλάχιστον-δύο φορές τον χρόνο.

- Τη δημιουργία συμβουλίου κοινής τουριστικής επιτροπής στην οποία θα προεδρεύουν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο κρατών.

- Κατασκευή από ισραηλινές και ελληνικές εταιρίες υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο από το ισραηλινό και το κυπριακό κοίτασμα προς την Ευρώπη.

- Τεχνολογικά πάρκα όπου ελληνικές και ισραηλινές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας θα μπορούν να αναπτύσσουν κοινά προγράμματα.

- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία και στον τραπεζικό τομέα.

- Την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου στρατιωτικής συνεργασίας που υπογράφηκε το 1996 μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

- Την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) τα οποία ως γνωστό ανήκουν στις ΔΕΚΟ προς «πώληση».

- Επίσης θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την εξαγορά ποσοστού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, με σκοπό την ανάπτυξη από κοινού συστημάτων αυτοπροστασίας για τα ελληνικά μαχητικά και την επισκευή μαχητικών F-16 που διαθέτουν σε μεγάλο αριθμό και οι δύο χώρες.
- Την πώληση πυραύλων αέρος-αέρος Python-3 για τα ελληνικά μαχητικά.
- Την κατασκευή μέσω συμπαραγωγής (ΕΑΣ-Israeli Military Industries), των πυρομαχικών για τα Leopard-2
- Συνεργασία στους τομείς πληροφοριών και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη