16 Ιαν 2011

Διάλεξη για τα πετρέλαια στην Ελλάδα!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

«Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα
Ιστορικό, Πετρελαιοδυνατότητες, Προοπτικές
και Σχέση με την Εθνική Κυριαρχία»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στη διάλεξη με τίτλο: «Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, Ιστορικό, Πετρελαιοδυνατότητες, Προοπτικές και Σχέση με την Εθνική Κυριαρχία» από τον Δρα Κωνσταντίνο Α. Νικολάου,

Γεωλόγο Πετρελαίων – Ενεργειακό Οικονομολόγο, Σύμβουλο εταιριών Έρευνας-Παραγωγής Υδρογονανθράκων, Τεχνικό Σύμβουλο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, Τέως Τεχνικό Διευθυντή ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΕ,
που διοργανώνεται στην αίθουσα του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών «Αλέξανδρος Τσιούμης» στη Θεσσαλονίκη
την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 στις 12:00 μ.μ.


Περίληψη διάλεξης
Ο δρ Κωνσταντίνος Νικολάου ασχολείται τα τελευταία 35 χρόνια με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων ( Ε&Π Υ/Α) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την μακροχρόνια εμπειρία του, τις εξειδικευμένες σπουδές του και κυρίως από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε και υπηρετεί, είχε την ευκαιρία να διαχειρισθεί πολλές υποθέσεις σχετικές με την έρευνα υδρογονανθράκων, αρκετές από τις οποίες έχουν σχέση με τα ευαίσθητα θέματα του Αιγαίου. Είχε επίσης την ευκαιρία να αξιολογήσει όλα τα ερευνητικά δεδομένα, να συνεργασθεί και να συντονίσει τους καλύτερους γεωεπιστήμονες και μηχανικούς πετρελαίων, που διαθέτει η χώρα μας. Έτσι το ακροατήριο θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί με πιστότητα την πραγματικότητα γύρω από το θέμα των ερευνών υδρογονανθράκων και να θέσει ερωτήματα.
Το πρώτο μέρος της παρουσίασης θα περιλαμβάνει σύντομο ιστορικό των μέχρι σήμερα ερευνών στην Ελλάδα, θα συνεχίσει με την επιστημονική-τεχνική αξιολόγηση των ευρημάτων των ερευνών, θα ασχοληθεί με όλες τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων είτε βρίσκονται σε εκμετάλλευση είτε όχι. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των πετρελαϊκών συστημάτων του πετρελαιοδυναμικού της χώρας και των προοπτικών που υπάρχουν.
Ακολούθως θα εξηγηθούν οι λόγοι της υπερδεκαετούς στασιμότητας των δραστηριοτήτων έρευνας και θα διατυπωθούν προτάσεις για την έξοδο από την απραξία. Τέλος το τελευταίο και πολύ ενδιαφέρον μέρος θα ασχοληθεί με τις σχέσεις των ερευνών πετρελαίου με την Εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, το Λιβυκό και Ιόνιο πέλαγος.


Σύντομο Βιογραφικό του κ. Κ. Νικολάου
Πτυχιούχος Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου Αθήνας,
Διδάκτορας της Γεωλογίας Πετρελαίου.

Εμπειρία/Προϋπηρεσία:

1974-1975 : Υδρογεωλογία, Γεωθερμία, (γεωθερμική γεώτρηση Μήλου)

1976 – 2009 : Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου ΑΕ ( ΔΕΠ ΑΕ)/Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου-Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων ΑΕ ( ΔΕΠ-ΕΚΥ ΑΕ),/ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ. Θέσεις: Γεωλόγος Πετρελαίων, Προϊστάμενος Ερευνών Δυτικής Ελλάδας, Διευθυντής Ερευνών, Τεχνικός Διευθυντής . (Δραστηριότητες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό)

1990-1993 Γραμματέας Επιτροπής Ενέργειας του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας

2009 – Σήμερα: Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ε&Π Υ/Α στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

2009- Σήμερα: Τεχνικός Σύμβουλος Ε&Π Υ/Α της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ
( κοιτάσματα Πρίνου, Νότιας Καβάλας - Δραστηριότητες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό)



Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη