Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

24 Ιαν 2011

Όταν η διαιτησία "σφάζει" τους μικρούς

Και πάλι μία από τα ίδια. Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος υπέστησαν μια ταπεινωτική διαιτησία από Κουκουλάκη και Κάκο αντίστοιχα, πράγμα που είχε βαθμολογικό αντίκτυπο και στους δύο συλλόγους. Για ακόμη μία φορά στη ταλαίπωρη Σούπερ Λίγκ γίναμε μάρτυρες διαιτητικής βίας και για ακόμη μία φορά το..
 εύστοχο ρητό "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό" βρίσκει έδαφος για να ξανα κάνει την εμφάνιση του και να αποτυπώσει λιτά και απέριττα τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα των παραπάνω δραστών.


Ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει προ πολλού. Όποιοι θέλουν να πιστεύουν πως δεν υπάρχουν στημένα παιχνίδια και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων από διαιτητές, τότε ας ζήσουν στη δική τους ουτοπία. Παλιά ήμουν και εγώ από αυτούς τους αφελείς που θεωρούσαν πως τέτοιου είδους καταστάσεις είναι μυθεύματα των απογοητευμένων ομάδων και απόρροια της φαντασίας ορισμένων δημοσιογράφων. Κια φυσικά έκανα λάθος.

Ποδοσφαιρική παιδεία στην χώρα μας δεν υπήρξε ποτέ και αν δεν καθαρίσει από άτομα που το μολύνουν δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους διαιτητές αλλά και στους παράγοντες. Δεν θα αναφέρω ονόματα, ο νοών νοήτω.

Και ας επανέλθουμε λίγο στα χθεσινά. Μούφα πέναλτυ ο Ολυμπιακός; Ανάλογο δώράκι από τον Κάκο για τον Παναθηναϊκό. Και άντε, να δεχθώ πως η ομάδα του Πειραιά ήταν πιο καλή από τον αντίπαλό της. Ε, και; Γκολ μπόρεσε να βάλει; Όχι. Γιατί λοιπόν να κερδίσει τίνι τρόπον; Επειδή αυτό είναι δίκαιο; Μα δεν επικρατεί δικαιοσύνη στο χώρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Μόνο συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, βρώμα και δυσωδία.

Ομοίως και για τον νταμπλούχο. Αυτός όμως ήταν και χειρότερος από τον αντίπαλο του! Κια όμως κατάφερε να ξεφύγει με τον γνωστό τρόπο και να αποσπάσει ένα βαθμό. Ώφελοις δεν έχει φυσικά, απλά για το γόητρο να μην χάσουν από μία ομάδα που χαροπαλεύει για την παραμονή της. Και αυτές οι ομάδες, πέρα από το περιορισμένο τους μπάτζετ, θα πρέπει να παίζουν με το σκεπτικό ότι θα συναντήσουν και άλλα εμπόδια. Και κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί φυσικά.

Και ξέρετε γιατί; Διότι δεν θίχθηκε κανείς από τους μεγάλους! Ο Δαλούκας "πήρε πόδι" (δίκαια) αλλά νομίζετε ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τους δύο χθεσινούς διαιτητές; Μπορεί μόνο και μόνο επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις να δεχθούν καμιά ποινή-χάδι. Να χαρώ εγώ το ποιοτικό πρωτάθλημα της χώρας μου! Σαπίλα, συμφέροντα και χρήμα υποσκελίζουν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει όλους. Αλλά φευ, το παρασκήνιο καλά κραττεί...
 
http://mikrosscout.blogspot.com/2011/01/blog-post_24.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη