5 Ιαν 2011

Τι ζητάει ο Ψωμιάδης από τον Πετσάλνικο;

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την οποία εκφράζει την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία βουλευτών προσφυγικής καταγωγής να ζητήσουν την επανέκδοση από το Ίδρυμα της Βουλής ενός τόμου, καρπού της..
 πολύχρονης επιστημονικής έρευνας του διαπρεπούς Καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, όπου αποδεικνύεται η Γενοκτονία που διεπράχθη σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη μου στην πρωτοβουλία που ανέλαβαν βουλευτές προσφυγικής καταγωγής, να ζητήσουν την επανέκδοση από το Ίδρυμα της Βουλής ενός τόμου, καρπού της πολύχρονης επιστημονικής έρευνας του διαπρεπούς Καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, όπου αποδεικνύεται, με τα πλέον αδιάσειστα τεκμήρια, η Γενοκτονία που διεπράχθη σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

Πιστεύω πως 92 χρόνια μετά, πρέπει να δηλώσουμε παρόντες στο προσκλητήριο της εθνικής αξιοπρέπειας, να βροντοφωνάξουμε, πως δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας στη μαρτυρική μνήμη. Ασφαλώς θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τους γείτονες μας. Μονόπλευρη όμως φιλία, σημαίνει δουλεία, όπως πολύ εύστοχα έχει τονίσει και ο μεγάλος ευπατρίδης και αγωνιστής Βάσος Λυσσαρίδης. Μέχρι η Τουρκία να συμβιβαστεί με το παρελθόν της, εμείς πρέπει να παραμείνουμε στις επάλξεις.

Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας κύριε Πρόεδρε απέναντι στα αθώα θύματα της θηριωδίας, να τολμήσουμε ένα βήμα παραπάνω, να αγωνιστούμε συστηματικά για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Είναι χρέος μας να αποκαλύψουμε στην παγκόσμια κοινή γνώμη την αλήθεια, μέσα από μια οργανωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, με τα όπλα που μας προσφέρει ο κ. Φωτιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα η επανέκδοση του έργου καθώς και η έκδοση των μεταφράσεων του, ώστε ο τόμος αυτός να γίνει κτήμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Με τη βεβαιότητα πως θα αποκαταστήσετε άμεσα την αδικία αυτή σε βάρος των Ποντίων και γενικότερα του Προσφυγικού Ελληνισμού».

Με εκτίμηση,
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

διαβάστε και:
22 Δεκ 2010: Ζητούν επανέκδοση της "Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη