4 Φεβ 2011

Γιατί κύριε Μπουτάρη;

Τώρα ποιος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις των πέντε διευθυντών; Ο Μπουτάρης από την τσέπη του;

Στο κράτος μας άλλαξαν πολλές φορές κυβερνήσεις. Στους δήμους της χώρας ακόμη περισσότερες φορές άλαξαν διοικήσεις. Αλλά κανένας, μα κανένας δεν προχώρησε σε απόλυση εργαζομένων! Είναι απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, φασιστικό! Σίγουρα μία νέα διοίκηση δικαιούται να έχει τους διευθυντές που επιλέγει. Αλλά όχι να διώχνει τους άλλους...
Νομίζαμε ότι
ο πολιτικός μας πολιτισμός είχε κατακτηθεί. Ότι ως λαός, ως κοινωνία, τα είχαμε ξεπεράσει όλα αυτά, ακόμη και τα κόμματά μας, ακόμη και τα πιο θερμοκέφαλα στελέχη τους!
Φανταστείτε, στις επόμενες εκλογές να κερδίσει ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ. Ο Οραήλογλου και οι άλλοι απολυθέντες θα επιστρέψουν ως διωχθέντες στην ΔΕΠΘΕ και θα απολύσουν όσους προσέλαβε ο Μπουτάρης. Δηλαδή, μπάχαλο. Επιστρέφουμε στα κομματικά μίση και πάθη της δεκαετίας του '80 με ευθύνη σας κύριε Μπουτάρη.
Επίσης, κάποια παπαγαλάκια σας λένε και ξαναλένε ότι τους διώξατε επειδή έπαιρναν πολλές υπερωρίες. Μα, η απόλυση δεν είναι μέτρο τιμωρίας απέναντι σε οποιαδήποτε κατηγορία, που επβάλλεται μάλιστα από μονοπρόσωπο δικαστικό όργανο! Εάν βρείτε ότι οι πέντε διευθυντές έχουν παρανομίσει, τότε ακολουθήστε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Αλλά όχι "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".
Και κάτι τελευταίο: Τις παχυλές αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν και σίγουρα θα πάρουν οι πέντε διευθυντές, ποιος θα τις πληρώσει; Έχει ηθικό δικαίωμα ο οποισδήποτε δήμαρχος να φορτώνει το ταμείο του δήμου του με απίθανα ποσά, την ώρα που ευαγγελίζεται "σχέδια εξυγίανσης"; (Φίλος μου δικηγόρος υπολόγισε ότι οι "Πέντε" θα πάρουν τουλάχιστον 300.000, αφού δούλευαν εκεί 22 χρόνια ο καθένας...)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη