28 Φεβ 2011

Το ΙΚΑ πουλά τα ασημικά, καταγγέλλει η ΝΔ!

- Στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς στις 8 και 9 Μαρτίου.
- Η θέση της ΝΔ για την απεργία πείνας των μεταναστών.
- Στο 25% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη


Περίεργες κινήσεις του ΙΚΑ που μαρτυρούν μεγάλη έλλειψη ρευστότητα κατήγγειλαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν πριν από λίγο στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε ο τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής του Θόδωρος Καράογλου, το ΙΚΑ προχώρησε σε αναστολή πληρωμών των προμηθευτών, δεν καταβάλει υπερωρίες, πριν τις γιορτές έσπασε ομόλογα και
πήρε δάνειο, με όχι συμφέροντες όρους με αποτέλεσμα «να υπάρχει φόβος για την καταβολή συντάξεων. Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις και έγγραφα στη Βουλή. Με την ανάδειξη του θέματος θέλουμε να προλάβουμε δυσμενή γεγονότα», είπαν οι δύο βουλευτές.Ο Τομέας Εργασίας τα ΝΔ άρχισε από τη Θεσσαλονίκη της περιοδείες του γιατί «αυτή αποτελεί την πρωτεύουσα της ανεργίας. Όπως σημείωσε ο κ. Καράογλου δυστυχώς η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία πληρώνουν τα υψηλότερο τίμημα του Μνημονίου. Η Ανεργία έφτασε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 16,1% στην Κεντρική Μακεδονία με 125.000 ανέργους και το 18,5% στη Θεσσαλονίκη. Αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ το ποσοστό φτάνει το 25%!
Τα στελέχη σημείωσαν ακόμη ότι:
Καράογλου:
Επίκεινται ακόμη 3000 απολύσεις από μεγάλες επιχειρήσεις, που βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου ή συρρίκνωσης.
ΕΛΒΟ: απέμειναν 500 εργαζόμενοι. Κινδυνεύει να κλείσει παρά το ότι έχει παραγγελίες ύψους 50 εκ. ευρώ, επειδή δεν έχει κεφάλαια κίνησης. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τα συναρμόδια υπουργεία.
ΕΣΠΑ: ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης είχαμε 70.000 ανέργους, έγιναν προγράμματα για 580 άτομα, αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια από την πλευρά του ΟΑΕΔ.
Νίκος Νικολόπουλος:
Αυτό που εισπράξαμε ήταν ότι υπάρχουν πολλές θυσίες για τους εργαζόμενους χωρίς κανένα αποτεέλσμα για την οικονομία.
Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν στέρησε τόσα πολλά εργασιακά δικαιώματα από το λαό μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.
Σε επερώτηση μας ζητήσαμε να μάθουμε γιατί δεν αξιοποιούνται οι κοινοτικοί πόροι για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η απάντηση ήρθε από την αρμόδια υπουργό η οποία μετά τη συνάντησή της με τους περιφερειάρχες μίλησε για νέες θέσεις εργασίας. Δεν θέλει άλλα πυροτεχνήματα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν τα προγράμματα.
Η κυβέρνηση καθυστερεί εγκληματικά να κάνει πράγματα που μπορεί να τα κάνει.
Σε κατάσταση ημιθανή η ΕΛΒΟ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος να μην καθυστερήσει άλλο για να την προλάβει ζωντανή. Δεν είναι δυνατό να χρειάζονται 16 μήνες για να υπογρταφούν κάποιες συμβάσεις.
Η ΝΔ θα καταθέσει ξεχωριστή πρόταση για τη Θεσσαλονίκη στο Εθνικό Σχέδιο που θα ανακοινωσει.
Ο τομέας εργασίας για τη ΒΕ θα λειτουργήσει αυτόνομα με έδρα τη Θεσσαλονίκη για να λειτουργήσει καλύτερα, με ευθύνη του Θόδωρου Καράογλου.
Τάκης Κοντός, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Εργασίας:
Η θέση μας να καταψηφίσουμε το μνημόνιο δικαιώνεται καθημερινά, ιδίως στα θέματα τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Οι πάντες γνωρίζουν πια ότι οι θυσίες πάνε χαμένες. Μέσα στο Μάρτιο θα παρουσιαστεί η επικαιροποιημένη πρόταση της ΝΔ για την οικονομία και το Μνημόνιο.
Γιάννης Πάιδας, εκπρόσωπος ΔΑΚΕ
Εάν θέλουμε να πάρουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας θα πρέπει να επεξεργαζόμαστε και να προτείνουμε λύσεις για τα θέματα ανεργίας, γιατί αυτά απασχολούν τους πολίτες σήμερα.
Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Την πρώτη μέρα, για να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας θα επισκεφτεί τη βιομηχανία «Μινέρβα» για να συναντηθεί με τις εκεί εργαζόμενες, ενώ την επομένη θα παρουσιάσει το βιβλίο του Μιχάλη Στρατάκη για τον Αντώνη Παρίση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ακόμη.
Για την απεργία πείνας των μεταναστών
Λυπάμαι γιατί η κυβέρνηση δημιούργησε προσδοκίες στους ανθρώπους αυτούς. Κατά καιρούς μιλά και συμπεριφέρεται προς την κατεύθυνση της εύκολης ελληνοποίησης, κάτι που στέλνει το λάθος μήνυμα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους στο ανθρωπιστικό κομμάτι αλλά δεν μεταβάλλουμε την πάγια πολιτική μας γιατί το μεταναστευτικό αποτελεί μείζων εθνικό θέμα.
Ο κ. Βαρτζόπουλος προσέθεσε ότι του κάνει φοβερή εντύπωση η παντελής απουσία της δημοσίας αρχής αλλά και η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις συνθήκες υγιεινής και διαμονής των μεταναστών αυτών. Αν είναι άρρωστοι να νοσηλευθούν εάν όχι να μεταφερθούν σε εγκατάσταση κατάλληλη για διαμονή.
Το γεγονός ότι ο καθένας σε αυτή τη χώρα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει μας γεμίζει με ανασφάλεια.
Υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, με αιτιολογία ότι οι αποφάσεις πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη