28 Φεβ 2011

Ελλάδα, χώρα να επενδύεις!! ή/και μαζί να τον πίνεις!!!


Είσαι ένας επενδυτής και αγόρασες ένα ακίνητο –άρτιο και οικοδομήσιμο- σε έναν όμορφο όρμο, για επένδυση στον τουρισμό, το ακίνητο σου έχει μέση κλίση 38%….;; Πριν ένα χρόνο… έδωσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να το αγοράσεις;;

Ε λοιπόν σήμερα… τον ήπιες…!!!
(συγνώμη για την έκφραση)

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί!

Τέλος η δόμηση σε κλίσεις άνω του 35%
Γιωργος Λιαλιος

Καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Αυτό προβλέπει τροπολογία που συμπεριελήφθη χθες στο σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα. Η ρύθμιση έρχεται να επαναφέρει την απαγόρευση, η οποία είχε καταργηθεί το 2003 και αφορά πλήθος μικρών νησιών.

Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει… την κατάργηση ενός περιορισμού, τον οποίο είχε θεσπίσει ως υπουργός Αιγαίου ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης. Πρόκειται για έναν περιορισμό που προέβλεπαν τα ειδικά προεδρικά διατάγματα που είχαν εκδοθεί για τα μικρά νησιά και ο οποίος όριζε, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση σε κλίσεις μεγαλύτερες του 35%. Η απαγόρευση αυτή είχε καταργηθεί με τον νόμο 3212/03 από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, η οποία επέτρεψε τη δόμηση σε οικόπεδα με μεγάλες κλίσεις, διατηρώντας έναν μικρό περιορισμό στην έκταση των βοηθητικών χώρων που δεν προσμετρώνται στον συντελεστή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο περιορισμός που είχαν θέσει τα ειδικά διατάγματα για τα νησιά βασιζόταν σε επιστημονικές μελέτες «και αποσκοπεί στην προστασία της αρχιτεκτονικής και φυσικής κληρονομιάς». Η κατάργηση «προκάλεσε διαφορετικές ερμηνείες από τις πολεοδομικές υπηρεσίες», αφού άλλες εφάρμοζαν τις γενικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και άλλες τις απαγορεύσεις των ειδικών διαταγμάτων για τα νησιά.

Η είδηση από την http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_10/02/2011_432036
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη