24 Μαρ 2011

Ποιος λέει ψέμματα για τα σκουπίδια; Ο Μπουτάρης ή ο αντιδήμαρχός του;

Την ώρα που η Θεσσαλονίκη βρωμάει από τα σκουπίδια και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αδυνατεί να κάνει τα στοιχειώδη, προκύπτει κάτι νέο: Κάποιος από τους δύο λέει ψέμματα... Αφού αναφέρονται στο ίδιο ακριβώς θέμα αλλά λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα...
Ο μεν Γιάννης Μπουτάρης, χτες στο δημοτικό συμβούλιο είπε ότι "αυτό που γράφουν οι εφημερίδες είναι λάθος, ότι δηλαδή επειδή χρωστούσαμε δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε καύσιμα".
Διαβάζοντας όμως τον "Αγγελιοφόρο" βρίσκουμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στάθη Αβραμίδη να δηλώνει ...
τα εξής:
«Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση ένα χρέος 600.000 ευρώ προς την εταιρία, το οποίο έφτασε αυτήν τη στιγμή στις 700.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε εξόφληση του χρέους, προτού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της χρονιάς, κάτι που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου. Μπορεί μόνο να κάνει πληρωμές για το ποσοστό των δαπανών που αφορούν το συγκεκριμένο μήνα. Ετσι, η εταιρία διέκοψε πριν από τρεις ημέρες την προμήθεια καυσίμων ζητώντας την εξόφληση του χρέους. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε λόγω των ελλείψεων προσωπικού, ωστόσο η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή, όπως στις αρχές Ιανουαρίου» (Αγγελιοφόρος Σαββάτου 19 Μαρτίου).
Η τακτική της Διοίκησης Μπουτάρη είναι συγκεκριμένη: Πετάμε μία μπαρούφα για να δικαιολογήσουμε την ανικανότητά μας. Με την μπαρούφα αυτή, η ευθύνη φεύγει από εμάς και πηγαίνει κάπου αλλού: στους προηγούμενους, στους εργαζόμενους, στην κυβέρνηση, στα νεφελίμ... Μόλις αποδειχθεί ότι λέγαμε μπαρούφες... τα ρίχνουμε στους δημοσιογράφους ότι γράφουν ανακρίβειες!
Μόνο που το... μάρμαρο γι' αυτήν την ανικανότητα την πληρώνει ο πολίτης...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη