10 Μαρ 2011

Μήπως θα πρέπει να ξεχάσουμε πως: «δουλεία, είναι κάτι που ΔΕΝ λερώνει» ;

Γράφει ο Παναγιώτης Σατζόγλου

Τι θα κάνουμε? θα πτωχεύσουμε? Τι θα απογίνουμε χωρίς λεφτά?


Παντού η ιδία απορία. Παντού η ίδια αγωνία για το μέλλον.

Ξαφνικά η ζωή μας γέμισε από ανησυχία τρομοκρατία και φόβο.

Τα φοβισμένα μας μυαλά, δίνουν πλέον μόνο ...
φοβισμένες απαντήσεις.

Ποτέ τα τελευταία χρόνια το αύριο δεν υπήρξε τόσο αινιγματικό και αβέβαιο.

Ζούμε εδώ και 10 μήνες σε έναν κόσμο ενδεχομένων. Περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί προσπαθώντας να μην χάσουμε την ισορροπία μας.

Παντού το ίδιο ερώτημα. Μα πως φτάσαμε ως εδώ?

Πιθανή απάντηση?

Ίσως γιατί η 25ετία ευνόησε την απληστία.

Ίσως γιατί οι απαιτήσεις μας όλο και πληθαίνανε.

Ίσως γιατί η ζωή μας καθημερινά έπαιρνε ρυθμό καλπασμού.

Ίσως όμως έτσι πως ήρθαν τα πράγματα, μπορεί να είναι και καλύτερα.

Η αλλαγή άλλωστε είναι αναπόφευκτη διαδικασία της ζωής.

Όταν φτάσουμε με το καλό στον πάτο, χάνοντας τα όλα..

Όταν δεν θα μας έχει απομείνει καμία ελπίδα..

Όταν δεν θα έχουμε τίποτε να σώσουμε… ξαφνικά όλοι μας θα αισθανθούμε πως έχουμε απολυτρωθεί και πως μπορούμε να επιχειρήσουμε τα πάντα.

Ανέκαθεν η απόγνωση δημιουργούσε κλίμα ελευθερίας και αισιοδοξίας.

Είναι στη φύση του ανθρώπου μπροστά στο αδιέξοδο να αναζητά μια διέξοδο.

Για την ώρα τα χρέος μας δεν είναι τα 300, η 400 δις ευρώ. Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να μην χάσουμε το θάρρος μας και το πιο σημαντικό να μην χάσουμε την πίστη μας στις ικανότητες μας. Κι αν τρομάζουν τα ποσοστά της ενεργείας?

1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι υπήρχε μπόλικη δουλεία στην χώρα. Διάθεση για δουλειά όμως, όχι.

Αυτοί φυσικά που τρομάζουν περισσότερο αυτές τις μέρες, είναι οι χιλιάδες γιαλαντζί πλούσιοι Έλληνες που ποτέ δεν παρήγαγαν κάτι χειροπιαστό, αλλά απλώς είχαν καλές "διασυνδέσεις.

Λένε πως το ΔΝΤ είναι οι κεφαλαιοκράτες καπιταλιστές που ήρθαν να πάρουν κοψοχρονιά την Ελλαδίτσα μας. Από τα λίγα που ξέρω, ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο δεν συντηρούν πουθενά υπερχρεωμένες και προβληματικές επιχειρήσεις και δεν προσλαμβάνουν πουθενά ημετέρους από πόρτες και παράθυρα...

Ακόμα πάντως κι αν τελικά πτωχεύσουμε, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για ένα διαφορετικό αύριο. Θέλω να φαντάζομαι πως ο πολιτικός του μέλλοντος θα είναι αυτός που θα λέει την αλήθεια. Όχι την γαλάζια η την πράσινη η την κόκκινη αλήθεια.

Κι επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να προσαρμόζει την πραγματικότητα στις εμπάθειες του, πολλοί από μας τα ρίχνουν στη Μέρκελ.

Σε όλες άλλωστε τις μεγάλες καταστροφές, πάντα χρειάζεται ένας κακός που θα φορτωθεί το ανάθεμα!

Υ.Γ. Την ώρα που πολλά κανάλια σταματάνε εκπομπές και διώχνουν συναδέλφους, το «ΤV Mακεδονία» κάνει επίθεση ξαναβγάζοντας εκπομπές όπως το "cine club" με τον συνταξιδιώτη Χρήστο Μπέλλα και ξεκινώντας καινούργιες με άλλους δύο πολυαγαπημένους ικανότατους φίλους, όπως τον Βασίλη Γαλανό, και τον Σωτήρη Βακάρο. Αμφότεροι ξεκινούν από την άλλη Δευτέρα να κάνουν την μεγάλη ανατροπή στην AGB κάθε μεσημέρι στις 2. Καλή επιτυχία Γιώργο Ζώη και ελπίζω να σου βγουν όλα έτσι όπως τα θες. Η τύχη άλλωστε βοηθά τους τολμηρούς.

Υ.Γ. Σε λίγες βδομάδες «πολλά» περισσότερα τηλεοπτικά από τον «Γενναίο του Βορρά» (όπως παλιά). Προσοχή που θα στέλνετε τα εξώδικα. Άλλαξα διεύθυνση..

Παναγιώτης Σατζόγλου
http://taxalia.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη