30 Μαρ 2011

Εξαιρετικός ο Ντόζης, απελπισία ο Μπουτάρης

Τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη φιλοξένησε στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3, ο Δημήτρης Ντόζης και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν Δημοσιογράφος (με Δ κεφαλαίο).
Ο Δήμαρχος από την άλλη, ήταν "σκέτη απελπισία". Σε όλα τα προβλήματα που του έθεσε ο Δημήτρης, (σκουπίδια, κυκλοφοριακό, διπλοπαρκάρισμα, θαλάσσια συγκοινωνία, λεωφορειόδρομοι κλπ), ο κ.Μπουτάρης, απαντούσε στερεότυπα :

"αυτό είναι πολύ δύσκολο πρόβλημα" και
"αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία δεν θα γίνει τίποτε".
Όλα "είναι δύσκολα προβλήματα" για τον κ.Μπουτάρη. Ε, για νέο μας το λέτε; Αν ήταν εύκολα, δεν θα χρειαζόταν να έχουμε δημάρχους! Θα σηκώναμε τον μπαρμα Κώτσο τον κουφό από το τάβλι και θα τα έλυνε αυτός.

Επίσης, αν κύριε Δήμαρχε,  είμασταν άνθρωποι που διαχωρίζουμε τα σκουπίδια σε 5 διαφορετικές σακούλες, κρατάγαμε τα μη οργανικά απορρίματα "5-10 μέρες στο μπαλκόνι", δεν κατεβαίναμε στο κέντρο με το Ι.Χ., δεν διπλοπαρκάραμε κ.λ.π., κ.λ.π., θα λεγόμασταν Ελβετία, όχι Ελλάδα.

Ο ρόλος των δημάρχων, δεν είναι να περιμένουν να αλλάξει το DNA ενός λαού (χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να γίνει), ούτε να κάνουν ευχολόγια, λέγοντας, "τι καλά που θα λυνόταν το πρόβλημα, αν οι πολίτες ήταν έτσι". Ε, προφανώς, θα κάναμε μεγάλη οικονομία στο κράτος, αν δεν αρρώσταιναν οι πολίτες. Έλα όμως που αρρωσταίνουν, οπότε πρέπει να στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα Υγείας.

Δείχνετε, πόσο εύκολο νομίζατε ότι είναι να διοικείς μια πόλη 1 εκατομμυρίου  και είναι ολοφάνερο ότι πάθατε σοκ, όταν καταλάβατε τη διαφορά αντιπολίτευσης και διοίκησης.

Δυστυχώς, η επίλυση προβλημάτων δεν είναι σαν τις αντιπολιτευτικές κορώνες για "εθκικοπατριωτισμούς, Άνθιμους και Ψωμιάδηδες".
Ήρθε η ώρα της παραγωγής και του χτισίματος. Και χτίσιμο με πορδές δεν γίνεται !
Με αμπελοφιλοσοφίες για "συντηρητισμούς" και "προοδευτισμούς", δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, ούτε μεγαλώνει η ταχύτητα των αστικών του ΟΑΣΘ στις λεωφορειολωρίδες.

Για αυτά, χρειάζεται σχέδιο (που καταφανέστατα δεν είχατε!), οργάνωση, δουλειά και γνώση.
Ποτέ δεν είναι αργά. Ως δημότες ευχόμαστε να πετύχετε. Είμαστε σίγουροι ότι το θέλετε κι εσείς. Προχωρήστε λοιπόν σε πράξεις κι αφήστε τα πολλά λόγια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη