23 Μαρ 2011

Απαντήσεις Μαγκριώτη για τις διαβάσεις της οδού Λαγκαδά

Ως οφείλουμε δημοσιεύουμε τις απαντήσεις του Υφυπουργού υποδομών σε σχέση με την πορεία των έργων των διαβάσεων στην οδό Λαγκαδά. Τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει ο εν λόγω υπουργός ομολογουμένως μας εξέπληξαν, ωστόσο όπως θα διαπιστώσετε και από τις απαντήσεις γίνεται απολύτως κατανοητό ότι η έλλειψη χρηματοδότησης παραμένει το βασικότερο εμπόδιο για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων.

Αναλυτικότερα αναδημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση του αρμόδιου υπουργού για την οδό Λαγκαδά.

"Πάγια πολιτική μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και αυτό αποτυπώνεται και στο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών και Μεταφορών για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, το οποίο εκπονήσαμε την περασμένη χρονιά. Ειδικά για την Δυτική Θεσσαλονίκη, που έχει σοβαρά ελλείμματα υποδομών, έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον. Η δημοσιονομική στενότητα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την εξέλιξη των αναπτυξιακών υποδομών. Ωστόσο, γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και επιδιώκουμε εφικτές λύσεις.

Για τα έργα της οδού Λαγκαδά, τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όχι του Υπουργείου, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι:

α. Όσον αφορά στη διαμόρφωση της Κάτω Διάβασης πεζών στη πλατεία Νεόκτιστων της οδού Λαγκαδά, έχει εκτελεσθεί το 50% των εργασιών. Δυστυχώς το έργο παρουσιάζει ελλιπή χρηματοδότηση και χαμηλή απορρόφηση και έχει καθυστερήσει. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

β. Όσον αφορά στο έργο κατασκευής δυο άνω διαβάσεων πεζών στην οδό Λαγκαδά, η σύμβαση υπογράφηκε στις 10-5-2010 αλλά παρουσιάστηκε καθυστέρηση λόγω της μη μετατόπισης των δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

γ. Όσον αφορά στην ασφαλτόστρωση της οδού Λαγκαδά, έχει πραγματοποιηθεί μέρος των προβλεπόμενων εργασιών αλλά το έργο διακόπηκε λόγω προβλήματος στην χρηματοδότησή του. Το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα."

Με απλά λόγια Δει δη χρημάτων......

Ditikos Blogger
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη