23 Μαρ 2011

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

Μάταια "σπάω" το κεφάλι μου να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που δήμαρχος Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ-3 και μίλησε για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει. Έτσι λοιπόν είχαν όλη την περιέργεια και καλή διάθεση να ακούσω τι έλεγε ο Γιάννης Μπουτάρης στην εκπομπή της Έλσας Ποιμενίδου "πέντε και...". Δυστυχώς μηδέν εις το πηλίκον. Όταν ο κυρ Γιάννης ρωτήθηκε για την...
πάταξη του παρεμπορίου, το οποίο θυμάστε πως είχε κάνει προεκλογική του "σημαία", άφησε να εννοηθεί ότι επί της ουσίας είναι ανήμπορος να το αντιμετωπίσει. Αφήνω στην άκρη το χαρακτηρισμό της "λερναίας ύδρας" που  απέδωσε στο όλο φαινόμενο για να δικαιολογήσει την αναποτελεσματικότητα του και κρατώ την πρόθεση του να απομακρύνει τους πλανόδιους μικροπωλητές από την Τσιμισκή και να τους στείλει στην... παραλία ή στα... πανεπιστήμια για να μην υπάρχει, λέει, αθέμιτος ανταγωνισμός με τα καταστήματα!
Αυτόν τον τρόπο σκέφτηκαν οι "φωστήρες", αρνούμενοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες ουσίας. Κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί για να μην το βλέπουν οι... καλεσμένοι.
Με λίγα λόγια ο δήμαρχος παραδέχτηκε δημόσια ότι αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα και αρκείται σε ημίμετρα. Και φυσικά ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Καμία κριτική. Αντίθετα προβλήθηκε και ένα αβανταδόρικο ρεπορτάζ-γκάλοπ για πάρτη του.  Άλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουμε συνηθίσει σε αυτήν την πόλη η ασυνέπεια, η  αγένεια και η αναποτελεσματικότητα να θεωρούνται στυλ. Όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε από πάνω μας τον μανδύα του συντηρητισμού. Έτσι δεν αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη οι... προχωρημένοι; "Συντηρητική πόλη".
Και φυσικά για τα σκουπίδια που "πνίγουν" τη Θεσσαλονίκη δεν φταίνει οι σημερινοί "άρχοντες" αλλά οι... προηγούμενοι, η τάδε εταιρεία και ο δείνα παράγοντας! Για να μην ξεχνιόμαστε!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη