23 Μαρ 2011

Έκρηξη στο κέντρο της Ιερουσαλήμ

Βόμβα εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου σε εβραϊκή γειτονιά της Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 39, τραυματίστηκαν.
Η αστυνομία περιέγραψε την έκρηξη ως τρομοκρατική ενέργεια. Πρόκειται για..
 την πρώτη βομβιστική επίθεση του είδους στην Ιερουσαλήμ εδώ και επτά χρόνια.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση ωστόσο οι υποψίες των ισραηλινών αρχών στρέφονται κατά ακραίων παλαιστινίων. Αστυνομικές πηγές τόνισαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά στο βασικό κέντρο διασκέψεων της Ιερουσαλήμ και τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων.

Από την έκρηξη συγκλονίστηκαν οι κάτοικοι της κεντρικής Ιερουσαλήμ.
«Πιστεύουμε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ζύγιζε 1-2 κιλά. Εξερράγη σε μικρή βαλίτσα που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο, δίπλα στη στάση λεωφορείου», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζχάκ Αχαρόνοβιτς στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τη Ρωσία, εξαιτίας της επίθεσης.

Η επίθεση στην Ιερουσαλήμ γίνεται σε μια χρονική στιγμή έντασης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Τις τελευταίες μέρες η Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας βάλουν με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, προκαλώντας την απάντηση των ισραηλινών. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη