23 Μαρ 2011

Ψωμιάδης προς Κατσέλη: "Με ευχολόγια δεν μειώνεται η ανεργία"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ
«Υπογράψαμε σήμερα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πρωτόκολλο Συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης που προωθεί το Υπουργείο. Για εμάς, ..
τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Γι’ αυτό στηρίζουμε πάντα προσπάθειες που προωθούνται, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Για να μπει ανάχωμα στην ανεργία. Για να μπούνε οι βάσεις για την ανάπτυξη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Μ’ αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καλωσόρισε σήμερα, στις 9.30 το πρωί, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, που επισκέφθηκε την Περιφέρεια (αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου), στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην Κεντρική Μακεδονία για την προώθηση θεμάτων απασχόλησης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, οι δύο θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Διονύσης Ψωμιάδης και Ευθύμιος Φωτόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Με ευχολόγια δεν μειώνεται η ανεργία. Χρειάζεται ανάπτυξη. Λιγότεροι φόροι, μείωση της γραφειοκρατίας, προσέλκυση επενδύσεων. Πράγματα τα οποία έχετε επισημάνει κι εσείς πολλές φορές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη είναι πλέον η πρωτεύουσα των λουκέτων, καθώς το 17% των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μένουν κλειστά». «Η Κεντρική Μακεδονία βουλιάζει στην ανεργία. Απαιτούνται λύσεις άμεσα. Ο κόσμος υποφέρει. Από εσάς, κ. Κατσέλη, μία πολιτικό που ξεχωρίζω και εκτιμώ ιδιαίτερα, έχουμε υψηλές προσδοκίες», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τόνισε ότι «η πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι καλοδεχούμενη». «Με τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης, και την εκχώρηση πόρων που πρόκειται –και εύχομαι- να γίνει προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνεται μια ευκαιρία να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειάς μας, να συντονίσουμε από κοινού τις προσπάθειές μας, με τελικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας για τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, που «πλήττεται περισσότερο από την κρίση, με το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων, με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, με την αδυναμία των νέων μας να μπουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας και να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά».

«Σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια και τα αιρετά όργανα όλων των βαθμών της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το επίσημο Κράτος στην άσκηση της πολιτικής του κατά της ανεργίας», παρατήρησε ο Περιφερειάρχης. «Μπορούν όμως να το βοηθήσουν. Και αυτό κάνουμε», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και αναφέρθηκε διεξοδικά στα δύο προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, που πρόκειται να υλοποιήσει το Υπουργείο την επόμενη διετία για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης στην Κεντρική Μακεδονία. Το πρώτο πρόγραμμα, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σε έργα κοινωνικής εργασίας, που αναμένεται να εξασφαλίσουν θέσεις σε 9.500 ανέργους, ενώ το δεύτερο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, είναι πρόγραμμα τοπικής ολοκληρωμένης στήριξης της εργασίας, που υποστηρίζει τις αναπτυξιακές δράσεις της Περιφέρειας. «Πατριωτισμός σημαίνει να γίνονται επενδύσεις στη χώρα μας για μια βιώσιμη οικονομία», τόνισε η Υπουργός και σημείωσε ότι προσβλέπει «στη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια, που έχει την κύρια ευθύνη για την αναπτυξιακή στόχευση των δύο προγραμμάτων».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη