8 Μαρ 2011

«Πέταξε» το πετρέλαιο θέρμανσης....

Άγγιξε το 1 ευρώ το λίτρο η μέγιστη τιμή, στα 80 λεπτά η χαμηλότερη

Φωτιά οι τιμές του ντίζελ θέρμανσης σε Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Σάμο, Κέρκυρα, Πειραιά, Φωκίδα, Αθήνα και Βοιωτία

Αθήνα Στο επίπεδο-ρεκόρ του 1 ευρώ το λίτρο σκαρφάλωσε η μέγιστη τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης την Τρίτη, ενώ η αμόλυβδη βενζίνη διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κινούνται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή του ντίζελ θέρμανσης κυμαίνεται στα 87,8 λεπτά το λίτρο, ενώ η μέγιστη στα 99,8 λεπτά με τη χαμηλότερη να αγγίζει τα 80 λεπτά/λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους η μέση τιμή ήταν 78-79 λεπτά το λίτρο.

Οι ακριβότερες τιμές είναι σε Θεσσαλονίκη (99,8 λεπτά), Λέσβο (98), Σάμο και Κέρκυρα (96), Πειραιά (95), Φωκίδα (94) Αθήνα και Βοιωτία (93).

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των 2,5 τελευταίων ετών και μόνο σήμερα, Τρίτη, ακολουθούν πτωτική πορεία.

Έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου είναι υψηλότερα κατά περίπου 30%.

Σε ό,τι αφορά την αμόλυβδη, η μέση τιμή τιμή διαμορφώνεται, για δεύτερη συνεχή ημέρα, στο επίπεδο-ρεκόρ των 1,662 ευρώ/λίτρο.

Η αμόλυβδη κλείνει 20 ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, διάστημα στο οποίο η μέση τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5 λεπτά το λίτρο. Η ελάχιστη τιμή είναι 1,536 ευρώ (Δυτική Αττική) και η μέγιστη 1,846 (Ρέθυμνο). Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος και η Σάμος.

http://www.tovima.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη