6 Μαρ 2011

G R E E K L I S H PartII...


Οι αναγνώστες του TaXalia αρθρογραφούν.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Χθες το "Τα Χάλια" δημοσίευσε ένα άρθρο μου με τίτλο “GREEKLISH”. (εδώ>>)

Πρόκειται για μια ανόητη γραφή που ανακάλυψαν κάποιοι ατσίδες ,μια καρικατούρα κυριολεκτικά της ελληνικής γλώσσας, ένα συνονθύλευμα από λατινικούς χαρακτήρες, από σύμβολα και αριθμούς ,κάτι σαν τα παληά …. «κορακίστικα» που χρησιμοποιούσαν οι νέοι της εποχής για να μην τους καταλαβαίνουν οι μεγαλύτεροι.

Με όσο πιο ευπρεπή και κατανοητό τρόπο, σκιαγράφησα το ζήτημα και διετύπωσα την άποψη ότι: « καλόν θα είναι οι Έλληνες να γράφουν….. Ελληνικά ! »

Τι ήταν να μιλήσω , γέμισε ο τόπος σχόλια-τα περισσότερα επαινετικά , γράφτηκαν όμως και 3-4 ,φωτιά και…

Λαύρα !

Ακούς εκεί να γράφουμε και να μιλάμε ….Ελληνικά, τι το περάσαμε, δηλαδή ….αποφασίζομεν και διατάσσομεν, όπως θέλουμε θα γράφουμε και θα μιλάμε !!

Σωστά;

Τους απαντώ λοιπόν εδώ ( και όχι κάτω από τα σχόλιά τους ) για να διαβάσετε και σεις το ….κύκνειο άσμα μου !!

« Αγαπητοί μου φίλοι ,

κάποιοι από σας ,μου θυμίσατε τον Αισώπειο μύθο της Αλεπούς με τα...κρεμαστάρια !

Οχυρωμένοι πίσω από την σιγουριά της ανωνυμίας ,άλλοι αποκαλέσατε το κείμενό μου ¨ρηχό" , άλλοι με κατηγορήσατε σαν ...ανορθόγραφο ( και που να μάθετε πως είμαι εκ των στενών συνεργατών του Μπαμπινιώτη !) )και κάποιος προσπάθησε να μας πείσει ότι μετά την επανάσταση του 1821 η δεύτερη εθνεγερσία είναι τα....Greeklish!.

Επί τέλους ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ,που θα έλεγε και ο .....εφευρέτης της μοντέρνας αυτής γραφής.

Και για να θυμηθώ και λίγο την γειτονιά μου ( στην πλατεία Βαρδαρίου της Θεσσαλονίκης, μεγάλωσα ) :

Αϊ, σιχτίρ, αγράμματοι και ανιστόρητοι, απεμπολήσατε τη γλώσσα των γονιών σας, ξεχάσατε ακόμη και το «πάτερ ημών», σε μια προσπάθεια να παραστήσετε τους μπροστάρηδες και τους επαναστάτες , τους τεχνοκράτες και τους οπαδούς της ψηφιακής… πρωτοπορίας.

Αίντε ξεστραβωθείτε και αφήστε τα Μπρέικ και τα σασπένς και τα ντιζάιν , και τα Γκρίκλις και τα Μίκλις ,άιντε μη σας στείλω στον…..Μπουτάρη και σας κρεμάσει κανένα σκουλαρίκι στο αυτί!!!.άχρηστοι !

( Ωχ !,τι έχω ν` ακούσω πάλι φίλοι μου, αλλά δεν βαριέστε, συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια !

Η……τηλεανάγνωση ν` ανέβει και τα XALIA, πιο χάλια απ`ότι είναι …..δεν πρόκειται να γίνουν ! (σχόλιο Taxalia: προφανώς εννοείς Τα Χαλια της Ελλάδας… )

Βλάσης Γωγούσης, ιατρός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη