Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

12 Απρ 2011

Ο Γιώργος "τρώει" τον Γιώργο...

Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χειρίστηκε το θέμα με τα τυχερά παιχνίδια και ο αντίκτυπος που είχε στην ήδη τραυματισμένη και θολή εικόνα της κυβέρνησης, ήταν η αφορμή που έψαχνε ο Γιώργος Παπανδρέου για να τελειώνει, μια καλή, με τον "τσάρο" της οικονομίας. Άλλωστε οι ενδιαφερόμενοι διάδοχοι του...


(Χρυσοίδης και Διαμαντοπούλου) περιμένουν ένα τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου και ας κάνουν τους δύσκολους για τα μάτια του κόσμου.
Όχι, ο πρωθυπουργός δεν είναι ενοχλημένος από την πολιτική που υπουργού του ούτε διαφωνεί με αυτήν. Άλλωστε ο άνθρωπος έκανε ότι του υποδείκνυαν οι δανειστές μας. Θα τον "θυσιάσει" όμως για την βγάλει εκείνος καθαρή. Θα τον χρησιμοποιήσει σαν εξιλαστήριο θύμα και για αυτό τον πιέζει να ανακοινώσει εκείνος τα πρόσθετα μέτρα. Να βγει δηλαδή μπροστά στις κάμερες και να ομολογήσει δημόσια την αποτυχία της πολιτικής του. Όχι της κυβερνητικής πολιτικής. Αλλά της προσωπικής οικονομικής πολιτικής Παπακωνσταντίνου.
Μόνο που ο υπουργός Οικονομικών είναι "δυσκολοχώνευτος" και οι φιλοδοξίες του υψηλότερες από το πολιτικό του ανάστημα. Για αυτό κάνει σκληρά παζάρια διαπραγματευόμενος την έξοδο του από την κυβέρνηση με εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είτε στο ευρωψηφοδέλτιο. Επιδιώκει τη σιγουριά με λίγα λόγια. Άλλωστε γνωρίζει ότι οδεύει σαν πρόβατο στη σφαγή. Για αυτό και θέλει να πάρει τα μέτρα του ενόψει της μετά Παπανδρέου εποχής στο κυβερνών κόμμα. Για αυτό δεν θα εκπλήξει κανέναν αν αύριο - μεθαύριο, όταν βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος, δώσει και αυτός συνέντευξη σε μεγάλο δημοσιογραφικό συγκρότημα και δηλώσει αθώος σαν λευκή περιστερά για όσα συμβαίνουν σήμερα, φορτώνοντας την ευθύνη στον σημερινό πρωθυπουργό. Μόνο που στην περίπτωση τους οι ευθύνες βαραίνουν εξίσου και τους δυο.

Pyrsos    
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη