6 Απρ 2011

Κώστας Γκιουλέκας: "Ρωτήστε τον Πάγκαλο" !

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, σε ραδιόφωνο της ομογένειας της Νέας Υόρκης, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Λυπάμαι, αλλά είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία. Δεν υπάρχει ενημέρωση για σημαντικές επαφές του Πρωθυπουργού και άλλων στελεχών της κυβέρνησης με ομολόγους τους ξένων κρατών κι αυτό μας γεμίζει με ανησυχία και προβληματισμό. Όπως συνέβη στην προ μηνών συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του στο Ερζερούμ στην Τουρκία, όπου κανείς δεν έμαθε ποια και τι συζητήθηκε από τα ζητήματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα».

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, μεταξύ των άλλων είπε: «Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Πάγκαλο, που είπε ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να ονομάζονται όπως θέλουν». Και πρόσθεσε: «κάποιοι προσπαθούν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για ενδεχόμενα, όπως αυτά της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ή του συνολικού κλεισίματος του Σκοπιανού. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα: τέτοιες λύσεις που υποθηκεύουν το μέλλον και δημιουργούν ανεπανόρθωτη ζημία στην πατρίδα μας δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η κυβέρνηση. Κι ας μην διανοηθεί κανείς να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για να κλείσει άρον-άρον αυτά τα ανοιχτά θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Θα μας βρουν απέναντί τους. Κι εμάς και ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη