6 Απρ 2011

Απάντηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

"Το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας γνωρίζουν δύο αδέλφια στην πιο τρυφερή τους ηλικία (5 και 3,5 χρονών), καθώς το βρεφοκομείο "Άγιος Στυλιανός" της Θεσσαλονίκης που τα φιλοξενεί επέλεξε να τα χωρίσει και να σβήσει τους δεσμούς αίματος που έχουν." έγραφε η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στις 26/3/2011.
Στο δημοσίευμα απάντησε η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Αγιος Στυλιανός", Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου, η οποία αναφέρει :

"Πρόκειται για υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζουμε ενδελεχώς όλες τις υποθέσεις που κληρονομήσαμε, μία εκ των οποίων είναι και αυτή των δύο αδελφών. Δεν πρέπει να λησμονείται από κανέναν ότι όλες οι υποθέσεις που άπτονται της αρμοδιότητας του Δημοτικού Βρεφοκομείου, χρήζουν ιδιαίτερης σοβαρότητας, επιστημονικής υποστήριξης και διασφάλισης του απορρήτου, δεδομένου ότι αφορούν σε παιδιά και μάλιστα σε αυτά που η ζωή τους από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους υπήρξε σκληρή. Οι αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον αυτών των παιδιών, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και ποτέ εν θερμώ.

Με την αποδοχή ότι τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή, κρίνουμε ότι άρθρα στο περιεχόμενο των οποίων δημοσιοποιούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φωτογραφίζονται και στιγματίζονται παιδιά που φιλοξενούνται στο Βρεφοκομείο μας, δεν είναι ούτε ωφέλιμα ούτε σκόπιμα."

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη