29 Απρ 2011

Εξαιρετική ...παρέα!!!

Τι ρομαντικό το γεύμα, τι ωραία η ζωή...

Επιλογή του Σταύρου Κυριαζή

Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
29/01/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση της Δράσης: Προτάσεις για την Οικονομία
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η «Δράση» την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010, σε αίθουσα του ΕΒΕΑ, εισηγητές ήταν ο Στέφανος Μάνος, ως εκπρόσωπος της Δράσης, η Μιράντα Ξαφά, πρώην Μέλος Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός και πρόεδρος του Κέντρου Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και ο Γιάννης Στουρνάρας, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ. Στην εκδήλωση συνέβαλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Οι εισηγητές συνέκλιναν στο ότι η κατάσταση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και τόνισαν την ανάγκη να γίνει αυτό κατανοητό από την κοινωνία. Όλοι τους έκριναν πως ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που βασίζεται μόνο σε αύξηση εσόδων είναι καταδικασμένο. Συνέστησαν δραστική περικοπή δαπανών, μείωση του κράτους μέσω τολμηρών ιδιωτικοποιήσεων, απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Επίσης, ο κ. Μάνος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει τις περικοπές σε συμφωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι επιβάλλεται κατάργηση κρατικών υπηρεσιών και μείωση προσωπικού. Η κ. Ξαφά τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ, καθώς αυτό θα εξασφάλιζε δανεισμό της χώρας με καλύτερους όρους απ’ ό,τι δίνουν σήμερα οι αγορές. Ο κ. Παπαντωνίου ζήτησε τριετές αυστηρό πάγωμα προσλήψεων και μισθών στο δημόσιο, ενώ ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη

Πληροφορίες
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210 7472530
Email mantoniadis@drassi.grmmpoutri@drassi.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη