26 Μαΐ 2011

Γιατροί της Θεσσαλονίκης θα μηνύσουν τον ΟΠΑΔ !

Από την 1/6/11 ο ΟΠΑΔ αποφάσισε να μη δέχεται δαπάνες για παρακλινικές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ακτινολογικές, ιστολογικές κλπ) που ζητούνται από μη-συμβεβλημένους θεράποντες ιατρούς.

Με την απόφαση αυτή ταλαιπωρεί και επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους και..
 προσβάλει ευθέως την επιστημονική υπόληψη και ακεραιότητα των μη-συμβεβλημένων ιατρών. Το μέτρο δεν είναι αναγκαίο για τη μείωση της κατάχρησης του συστήματος καθώς αυτή ελέγχεται από τις εντολές ανά ασφαλισμένο και από τις πράξεις ανά συμβεβλημένο εργαστήριο ή γιατρό που θα εκτελέσει τις εντολές.

Δείχνει όμως την αδιαφορία της διοίκησης του ΟΠΑΔ για την εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς και άγνοια και περιφρόνηση προς τους κανόνες αξιοπρεπούς άσκησης της ιατρικής. Φαλκιδεύει στην πράξη την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής και θα οδηγήσει σε κύκλο φαύλων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η απόφαση του ΟΠΑΔ είναι και προκλητική καθώς ως γνωστόν χρωστά μεγάλα ποσά σε ιατρούς και εργαστήρια για ιατρικές υπηρεσίες περασμένων ετών.

Για τους παραπάνω λόγους, οι ιατροί της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουμε στις εκλογές του ΙΣΘ με το συνδυασμό ΕΝΟτητα-Συνεργασία-Νεα Ιατρική ΚΙνηση σήμερα προσφεύγουμε ατομικά στη δικαιοσύνη με εξώδικο διαμαρτυρία και εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση, μετά τις εκλογές το νέο Δ.Σ. του ΙΣΘ, εφόσον εκλεγούμε, θα προχωρήσει σε όλες τις περαιτέρω νομικές ενέργειες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη