19 Μαΐ 2011

Αντιδράσεις Σάββα Αναστασιάδη στις δηλώσεις Μπουτάρη

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Η 19η Μαΐου, για εμάς τους Ποντίους, τα εγγόνια και τα δισέγγονα εκείνων που συστηματικά και βάρβαρα εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους του Κεμάλ, αποτελεί ημέρα μνήμης και πόνου.

Θα έπρεπε, τουλάχιστον αυτές τις ημέρες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Μπουτάρης να είναι περισσότερο προσεκτικός, να σεβαστεί τα συναισθήματά μας και να μην προκαλεί εγκωμιάζοντας το μεγαλύτερο σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Αττατούρκ».


Kαι ερώτηση για την μηχανοκίνητη πορεία της IKOD
Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τουρκικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και επιστολής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς τον Υπουργό Εξωτερικών, μέλη της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου Κωνσταντινούπολης (IKOD), προτίθενται να πραγματοποιήσουν συμβολική πορεία ανήμερα της επετείου Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.


Σύμφωνα με το πρόγραμμά, με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης του Αττατούρκ, θα επισκευθούν το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία οχημάτων , οποία θα συναντηθεί με διάφορους Τουρκικούς, όπως αναφέρεται, Συλλόγους και Τούρκους πολίτες της Θράκης, περνώντας κατά σειρά από Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Οι διοργανωτές της συγκεκριμένης πορείας φαίνεται να επιδιώκουν με την ενέργεια αυτή τη δημιουργία συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους ανά την Ελλάδα Μουσουλμάνους με την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία παρουσιάζεται λαθεμένα ως η γενέτειρα του Κεμάλ, αλλά και την Κωνσταντινούπολη.

Η κίνηση αυτή, αλλά και η αδειοδότησή της από το επίσημο ελληνικό κράτος αποδίδει ουσιαστικά τιμές σε ένα σφαγέα 353.000 θυμάτων και αμαυρώνει την Ιστορική μνήμη

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ. Υπουργοί:

1) Ποια Ελληνική αρχή θεωρείται αρμόδια για την έκδοση των σχετικών αδειών για εκδηλώσεις τέτοιου είδους και ποια δικαιολογητικά ζήτησε, ώστε να προβεί στην έκδοση της συγκεκριμένης άδειας στη συγκεκριμένη ημερομηνία;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη