19 Μαΐ 2011

Θρασύτατες προκλήσεις εις βάρος των θυμάτων της Γενοκτονίας

Τούρκοι και "Τούρκοι" θα επισκεφθούν σήμερα(;) το (δήθεν) σπίτι του Εθνοκαθαρτή σφαγέα 1.500.000 Χριστιανών, με το πρόσχημα ...διαγωνισμού τραγουδιού και θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Κωνσταντινούπολη !
Ερωτά ο Βουλευτής Σερρών Ηλίας Πολατίδης:

ΠΡΟΣ: (α) ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Καταγγέλει με ερώτησή του ο Βουλευτής Σερρών Ηλίας Πολατίδης.
Δείτε την ερώτηση:

ΠΡΟΣ
(β) ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

(γ) ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την 19η Μαΐου, δηλαδή την ημέρα που έχει ορισθεί από το ελληνικό κράτος ως ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους βαρβάρους Τούρκους του αρχισφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, επέλεξαν τουρκικοί φορείς να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις εντός της Ελλάδος! Να σημειωθεί ότι η 19η Μαΐου είναι για τους Τούρκους εθνική εορτή και εορτάζεται ως ημέρα μνήμης του κατ’ αυτούς «εθνάρχη» τους, Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ).

Συμφώνως, λοιπόν, με την μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Μπιρλίκ» (12/5/2011), το κανάλι 1 της κρατικής τουρκικής τηλεοράσεως (TRT-1) θα γυρίσει στην Κομοτηνή (ξενοδοχείο «Φιλία») στις 19/5/2011 ένα από τα επεισόδια της εκπομπής-διαγωνισμού «Είσαι το αστέρι μας». Η εν λόγω τηλεοπτική εκπομπή αποτελεί έναν διαγωνισμό τουρκικής μουσικής ο οποίος θα αναδείξει μετά από 13 επεισόδια, όπως διαφημίζει, το νέο μουσικό αστέρι της Τουρκίας. Φυσικά (για ευνοήτους προπαγανδιστικούς λόγους) ένας αριθμός από τα επεισόδια (8 από τα 13) θα γυρισθούν σε χώρες εκτός Τουρκίας όπου ομιλείται η τουρκική γλώσσα από μερίδα των πληθυσμών (Γερμανία, Βουλγαρία, Βοσνία, Ελλάς κ.λπ.).

Συμφώνως ακόμη με το μειονοτικό περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (10/5/11), μέλη του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινουπόλεως (İKOD), επ’ ευκαιρία της ημέρας μνήμης του Ατατούρκ και της εορτής του αθλητισμού, στις 19/5/11 θα επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. Από εκεί θα ξεκινήσει μία πομπή οχημάτων η οποία θα συναντηθεί σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη με διαφόρους «τουρκικούς» συλλόγους και «Τούρκους» πολίτες της Θράκης!

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις βεβαίως εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια της Τουρκίας να κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς με τους «ομογενείς» της αλλά και να προωθήσει τα επεκτατικά της σχέδια στην Ευρώπη για εκτουρκισμό τουρκοφώνων πληθυσμών ακολουθώντας το γνωστό «δόγμα Νταβούτογλου». Το μείζον ζήτημα όμως το οποίο δημιουργείται για την Πατρίδα μας είναι ότι τα γεγονότα αυτά κορυφώνουν σε επικίνδυνο βαθμό την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Θράκη. Οι ενέργειές της σε όλους τους τομείς (οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς κ.λπ.) δεικνύουν ότι θεωρεί την Θράκη (χάρις φυσικά στην απαράμιλλη ελληνική ενδοτικότητα όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων) ως de facto τουρκικό προτεκτοράτο! Η επιλογή δε της 19ης Μαΐου δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ως βάναυση πρόκληση προς τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους αλλά και προς την εθνική ευαισθησία όλου του Ελληνικού Έθνους και του δικαιώματός του στην μνήμη και στην Ιστορία του.

Συνεπώς.



ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ



1. Ποιοι έδωσαν εκ μέρους των ελληνικών αρχών τις σχετικές άδειες για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και μάλιστα για την συγκεκριμένη ημερομηνία;

2. Με ποιο σκεπτικό εδόθησαν οι άδειες; Υπήρξε η σκέψης και ο προβληματισμός εκ μέρους των αρμοδίων ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία προκαλεί τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων Ποντίων αλλά και όλου του ελληνικού λαού η όχι;

3. Σε τι ενέργειες προβαίνει η ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να ανακοπή η ευρύτερη και πολύπλευρη τουρκική επιθετικότητα στην Θράκη;

Αθήναι, 19 Μαΐου 2011

σημείωση taxalia:
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της IKOD (Λεσχης Αυτοκινήτου Κων/πολης)
Σήμερα 19 Μαϊου, οι Τούρκοι θα είναι σε Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή και Ξάνθη και καθ΄οδόν προς Θεσσαλονίκη (δεν διευκρινίζεται πού θα διανυκτερεύσουν).
Αύριο 20 Μαϊου προγραμματίζουν επίσκεψη στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμά τους αναλυτικά από το http://www.ikod.org.tr/19_21__Mayis_2011___IKOD_Selanik_Gezisi-haber-63.aspx#
 
Saat 06.00 Mahmutbey TEM Gişeler hareketle Silivri – Keşan karayolu takip edilerek İpsala sınır kapısına varış. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Dedeağaç (Alexandroupoli)- Gümülcine (Komotini)- İskeçe (Xhanti) karayolu takip edilerek Selanik’e yolculuk. Dedeağaç’ta kahve molası, İskeçe’de öğlen yemeği; yaklaşık yolculuk süresi normal hava şartları ve sınır geçiş süreleri, molalar dahilinde 14 saattir.


20 Mayıs Cuma 2011 SELANiK

Sabah kahvaltısından sonra Atamızı doğduğu evde ziyaret ederek saygıyla anıyoruz. Ardından panaromik şehir turumuz başlıyor; kordon, beyaz kule, döner kule, fuar meydanı, Osmanlı ve Bizans eserleri, Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros katedrali, Büyük İskender heykeli, Hamza Bey camii, E.Venezelo - P.konstantin heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios meydanları Havariler Kilisesi, Makedonia & Trakya & Bakanlık Binası, İdadi, RODANDA, Ag. George Kilisesi, Şadırvan, HELEXPO İnternational Fuar alanı, Döner Kule,19.YY. Neo Klasik Yapılar, Averof Limanı, Beyaz Kule & Bizans üzesi, Mekadonia Tiyatro Binası, Melina Mercury Kültür Merkezi, Kütüphane, Kamara, Bedesten, “Panagia Calkeon, St. Athanasios, St. Nicholas, St. Harlambos” Kiliseleri, “Vardar, Makedonia, Şadırvan, Aristoteles, Elefterios” Meydanları “Ag. Dimitri, Egnatia, Tsmiski, Manastır, Langada, Nikis (Vas. Konstantin)” caddeler, Acropolis, Bizans surları, Eski Selanik, “Ana Poli”,Makedonia Mimarisinin hakim olduğu evler, Vladaton manastırı, şehrin Kuş bakışı seyri gezisi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Selanik’in kafeleri ile meşhur Kordon Boyunda yürüyüş yapıp Kafelerde Yunanistan’ın meşhur kahvesi Frape’nin tadına bakıyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz ile extra olarak taverna turuna katılma imkanı, Leziz yemekler, Yunan müziği ve buzuki eşliğinde sınırsız eğlence. Geceleme Selanik’te otelimizde.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη