30 Μαΐ 2011

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ στη Μητροπολιτική Επιτροπή της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα αποκάλυψε κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής. Ο κ. Στεφανίδης παραβρέθηκε στην Επιτροπή ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης για να ενημερώσει την Επιτροπή για τις πρωτοβουλίες του ΟΑΣΘ και να συζητηθούν όλα τα θέματα των μεταφορών του
νομού Θεσσαλονίκης.
Ο Πρόεδρος αποκάλυψε ότι για την επόμενη διετία ο ΟΑΣΘ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιών και ρυπαρών λεωφορείων και πως λαμβάνεται ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, μέσα από ένα ηχητικό σύστημα ενημέρωσης σε 19 στάσεις που υπέδειξε η σχολή τυφλών για το που θα τοποθετηθούν. Επίσης ανέφερε ότι μέσα στο 2011 θα μπουν 33 νέα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν την περιοχή της Επαρχίας Λαγκαδά και τη σύνδεση των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης με το πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τον Πρόεδρο για τη δραστηριότητά του, έθιξε το θέμα της τιμής των εισιτηρίων και ανέφερε πως θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο μέσα από την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών να αφήσει τα αυτοκίνητά του στο σπίτι και να μετακινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.



"Το λεωφορείο είναι το μοναδικό δημόσιο μέσο που εξυπηρετεί την πόλη μας και γι’ αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές και να το κάνουμε πιο φιλικό και πιο εξυπηρετικό προς τους πολίτες, προκειμένου να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να μετακινούνται με τη δημόσια συγκοινωνία. Με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και στη συνέχεια, εργαζόμενοι από κοινού για να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
Είναι πολύ θετικό ότι σύντομα θα δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης όπως και το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προχωράει σε νέες επενδύσεις με δικά του κεφάλαια και σε αντικατάσταση των ρυπογόνων λεωφορείων".

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη