4 Μαΐ 2011

Ηρακλής και σημαία Σκοπίων

Μια πλήρης καταγραφή όψεων και απόψεων
Ένα μακρύ οδοιπορικό του taxalia για το επίμαχο θέμα, για να μπείτε στο κλίμα.
Εμείς καταγράφουμε, φιλοξενούμε απόψεις και γνωρίζουμε φυσικά ότι σε θέματα που εμπλέκονται "οπαδοί", δεν βγαίνει άκρη.
Δείτε το:



22 Ιουν 2010


Φίλαθλοι του Ηρακλή κρατούσαν Σκοπιανές σημαίες


Είναι αλήθεια και απολύτως αναμενόμενο. Οι "οπαδοί" βάζουν πάνω από όλα την ομάδα τους. Όχι την πραγματική, αλλά την ιδεατή. Αυτή που φτιάχνουν με το μυαλό τους και εναποθέτουν πάνω τους, ό,τι δεν καταφέρνουν στην πραγματική τους ζωή: νίκες, δόξα, μεγαλείο, δύναμη, επιβολή.
Το γράψαμε πολλές φορές εδώ: οι άνθρωποι που φωνάζουν στις παρελάσεις υπέρ των ΟΥΚάδων, που σε βρίζουν αν πεις "όχι στα αντεθνικά συνθήματα στις παρελάσεις", είναι έτοιμοι, να ζωστούν με την τουρκική σημαία, να γλείψουν τις πατούσες του Ερντογάν, να σκουπίσουν τον κώλο του Γκρούεσκι χωρίς χαρτί υγείας, να σηκώσουν τη σημαία των Σκοπίων, να φωνάζουν "Βούλγαροι, είμαστε Βούλγαροι", αν τους το ζητήσει κάποιος που θα φέρει "παικταράδες" στην ομάδα, ώστε να κερδίσουν τον αντίπαλο στην πόλη. 

Το χάιδεμα που τους επιφυλλάσσουν τα οπαδικά ραδιόφωνα, οι εφημερίδες και οι πολιτικοί (όλοι, τους πουλάνε "πρέζα"), τους κάνει να πιστέυουν ότι πάνω και από την οικογένεια είναι η ιστορική "ομαδάρα", που γράφει "ιστορία" (παρεπιμπιπτόντως δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι αποτελείται από Χιλιανούς, Ουρουγουανούς, Νιγηριανούς και κανέναν Έλληνα).
Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, κατηγορούν τους κατηγόρους: "έλα μωρέ, τι σας πείραξε που είχαμε σημαία των Σκοπίων. Ελληναράδες, ε, Ελληναράδες".
Όλα αυτά για να δείξουν πόσο μεγάλο ζόρι τραβάνε για την ομαδάρα.
Αφού, σου λέει (το θολωμένο τους μυαλό), μας αδικεί το μπουρδέλο η Ελλάδα, κι εμείς θα την πικάρουμε. Θα σηκώσουμε Σκοπιανές σημαίες, θα βάψουμε το Λευκό Πύργο, θα ζητήσουμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα των Σκοπίων.
Επειδή κανείς δεν βρίσκετε να τους πει: ε, άει στο καλό, πηγαίντε να παίξετε στο πρωτάθλημα των Σκοπίων! Και να το κάνει πράξη. Αφού το ζήτησαν!
Όλη η συμπεριφορά των οπαδών είναι μια αντίφαση: Οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν σεβασμό, δε σέβονται τίποτε.
Οι ίδιοι άνθρωποι που λένε ότι "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", βρώμισαν το ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ καικράτησαν περήφανα Σκοπιανές σημαίες ! Οι ίδιοι !
Είναι καιρός να σοβαρευτεί το κράτος. Αλλά υπάρχει τέτοιο πράγμα κ.Χρυσοχοϊδη;
(Αλήθεια, ζεί ο Μιχάλης;)


Υ.Γ. Αγαπητοί οπαδοί: Μη νομίζετε πώς μας συγχίσατε. Θα το πώ στη γλώσσα που καταλαίνετε: Στ' αρχίδια μας κι αν κρατήσατε σημαία των Σκοπίων, στ' αρχίδια μας κι αν φορέσετε τουρκικό φέσι. Εσείς ξεφτιλίζεστε και ξεφτιλίζεστε συστηματικά, εξαιτίας ηλιθίων συντρόφων σας, τους οποίους όμως κανείς δεν πλακώνει στις φάπες. Ο υπόλοιπος κόσμος σας γράφει εκεί που τον γράφετε κι εσείς. "Χ" το αποτέλεσμα. Μη νομίζετε ότι η ζωή περιστρέφετε γύρω από σας και τον νταλκά σας.

22 Ιουν 2010


Αίσχος! Αλητεία Γερουλάνου, δεν αφήνει τον ΗΡΑΚΛΗ να αγωνιστεί στα Σκόπια !

Διαβάστε περισσότερα:


Με τον πιό έντονο τρόπο ζήτησαν χθες οι φίλαθλοι του ΗΡΑΚΛΗ να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της FYROM.
Με ποιό δικαίωμα κύριε Υπουργέ, αρμόδιε για θέματα αθλητισμού, δεν μετατάσσετε τον ιστορικό ΗΡΑΚΛΗ μας, στο πρωτάθλημα των Σκοπίων;

Είναι λαϊκή απαίτηση ! Να τη σεβαστείτε.
Να επεμβείτε και να μεταφερθεί η έδρα του Ηρακλή, στο Boris Trajkovski Sports Arena των Σκοπίων.
Αφού το θέλει ο "λαός"! (που έκανε και γκρουπ στο FACEBOOK με το αίτημα!)

Με ποιό δικαίωμα το αρνείστε;
Επειδή κάποιοι γραφικοί Ελληναράδες, δίνουν μάχη να υπερασπιστούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Αφού η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10, σηκώνει σημαίες των Σκοπίων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην κεφαλή της πορείας της, μάλιστα!

Κάντε τους τη χάρη: στείλτε τους σήμερα κιόλας, στο πρωτάθλημα των Σκοπίων. Nα παίζουν με τη FK Vardar, την FK Rabotnički , και την Teteks Tetovo. Αυτοί το ζητούν !
Στείλτε τώρα την αίτηση: http://www.ffm.com.mk/


22 Ιουν 2010


"Δεν ήταν φίλαθλοι του Ηρακλή"

"Φίλοι του ταχαλια,
είμαι τακτικός αναγνώστης του blog σας και έχω διαβάσει όλες τα σχετικά άρθρα σας για τον Ηρακλη μας. Θέλω να σας πληροφορήσω όμως για το χθεσινό ρεζίλι, ότι εγώ είμαι 20 χρόνια κοντά στην ομάδα, από 12 χρονών παιδί, ξέρω πρόσωπα και πράγματα, αλλά αυτούς που κρατούσαν σημαίες των Σκοπίων, δεν τους ξέρω. Αυτά τα ρεμάλια, είναι αναρχικοί ή "μπαχαλάκηδες", όπως τους λέτε σε προηγούμενο άρθρο σας και φυσικά δεν αγαπούν τον Ηρακλη. Μείνετε μαζί μας στο δίκιο αγώνα μας. Πέντε δέκα ηλίθιοι δεν μπορεί να ξεσκίζουν την ιστορία των 102 χρόνων μας".
Γιάννης Παρχαρίδης

22 Ιουν 2010


Οι σημαιοφόροι των Σκοπίων...

...και η συνένοχη πλειοψηφία που σιώπησε.
Άρθρο του ιστολογίου ed-mysterious

Όχι, οι ανωτέρω εικονιζόμενοι που κραδαίνουν τη σημαία των Σκοπίων, δεν διαδηλώνουν υπέρ της Βαρντάρ Σκοπίων. Ούτε υπέρ της Τέτεκς.
Οπαδοί της ομάδος του Ηρακλή είναι που διαδήλωσαν εχθές εις την Θεσσαλονίκη υπέρ των «δικαίων» της...

ομάδος τους (και εις τη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών κατέστρεψαν αυτοκίνητα, τζαμαρίες, ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ κλπ…).
Και φυσικά δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο γεγονός, καθώς οι «σημαιοφόροι» ευρίσκονται εις την κεφαλή της πορείας για να είναι εμφανείς οι σημαίες σε όλους. Για να περάσουν το μήνυμα που θέλουν.
5.000 Ηρακλειδείς διαδήλωσαν εχθές όχι φυσικά για το ασφαλιστικό ή το εργασιακό ή το ΔΝΤ, αλλά επειδή η αγαπημένη τους ομάδα οδηγείται εις την Β΄ Εθνική. Απολύτως θεμιτό το γεγονός και εύγε τους, αφού έτσι αισθάνονται.
Η ανωτέρω όμως εικόνα με τις σκοπιανές σημαίες είναι άκρως προβληματική. Κατ’ εμέ το ανησυχητικό δεν είναι ότι δύο, πείτε τους μαλάκες, προβοκάτορες, πράκτορες ή όπως αλλιώς θέλετε, σήκωσαν δύο σημαίες των Σκοπίων.
Το ανησυχητικό είναι ότι οι υπόλοιποι 4.998 που συμμετείχαν εις την πορεία δεν αντέδρασαν εις την προβοκάτσια.
Για ποιο λόγο δηλαδή δεν πήραν με τις πέτρες αυτούς τους δύο που τόλμησαν να σηκώσουν σκοπιανές σημαίες μέσα εις την Θεσσαλονίκη, επιτρέποντάς τους μάλιστα να ευρίσκονται και επικεφαλής.
Για ποιο λόγο η τεράστια πλειοψηφία των διαδηλωτών αποδέχθηκε να κάνουν «παιχνίδι» κάποιοι εις την πλάτη των όποιων «δικαίων» της ιστορικής ομάδας της πόλης.
Ο οποίος Ηρακλής μάλιστα εκφράζει το πιο παλαιό αστικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, τους βέρους δηλαδή Θεσσαλονικιούς, οι οποίοι κατοικούν εις την πόλη πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ήτοι αυτούς που θίγονται περισσότερο από την εκστρατεία καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας και της Μακεδονικής Ιστορίας από τους Σκοπιανούς.
Και όμως ουδείς αντέδρασε.
Απλώς ας μην παρεξηγηθούν ούτε αισθανθούν εθνικά προσβεβλημένοι, όλοι όσοι εχθές ήταν εις το συλλαλητήριο, αν κάποια ημέρα η ανωτέρω φωτογραφία επισυναφθεί σε κάποιον φάκελο των Σκοπίων και παρουσιαστεί σε κάποιο διεθνές forum, όπου οι Σκοπιανοί θα προπαγανδίζουν υπέρ της «Μακεδονίας του Αιγαίου» και της εν Ελλάδι «Μακεδονικής» μειονότητας...




23 Ιουν 2010


Μας δουλεύουν οι Σκοπιανοί ρατσιστές

Μας έπιασαν στο στόμα τους και τα ακροδεξιά εθνικιστικά sites των Σκοπιανών, όπως ήταν αναμενόμενο.
Το ρατσιστικό maknews των απανταχού Σλαβομακεδόνων, δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να αναφερθεί στο ανδραγάθημα των τριών ηλιθίων, που κρατούσαν τη σημαία της FYROM ("I see at least 3 Macedonian flags in that picture", λέει ο φασίστας) στην κατά τα άλλα, μεγάλη πορεία των οπαδών του Ηρακλή.
Να τους καλέσουν στα Σκόπια και να τους τιμήσουν τους φασίστες αυνάνες οπαδούς οι συνάδελφοί τους ακροδεξιοί των Σκοπίων.
Kαι να τους εγγράψουν τιμητικά στο "Σύνδεσμο φιλάθλων Vardar Σκοπίων".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη