7 Μαΐ 2011

Άμεση ενημέρωση για την "υπόγεια" συνάντηση στο Λουξεμβούργο ζητά η αντιπολίτευση

Ξεκάθαρες απαντήσεις εδώ και τώρα για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απαιτώντας ειλικρίνεια για το τι συζήτησε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στην ανακοίνωση της η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τα μισόλογα και τις ασάφειες. Όπως αναφέρει: «Με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση παρά μόνο...
ανεύθυνες φήμες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τελικά τα μεσάνυχτα ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Παραμένει, ωστόσο, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής. Η κυβέρνησης οφείλει να ενημερώσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χτες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν».
Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΛΑΟΣ, που με ανακοίνωσή του τονίζει: «Η αοριστία της πρώτης ανακοινώσεως του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, σε συνάρτηση με την ώρα εκδόσεώς της, Παρασκευή μεσάνυχτα, επιτείνουν τους φόβους και τις αγωνίες του χειμαζόμενου λαού μας. Πρέπει απαραιτήτως να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις, γιατί το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη