Μειώνονται από 1ης Ιουλίου οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

2 Ιουν 2011


Με το κόλπο της αυξημένης παρακράτησης. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, "κλείδωσε" η μείωση του αφορολόγητου ορίου, στις 8.000 ευρώ, από 12.000 που ήταν για τη χρήση 2010 (οικονομικό έτος 2011).
Αυτό σημαίνει, ότι αλλάζει η κλίμακα παρακράτησης φόρου και θα πληρώνουν φόρο και μισθοί κάτω των 857 ευρώ (αφορολόγητο 12.000 / 14 μισθ.περίοδοι), δηλαδή μισθοί που ξεκινούν από 517 ευρώ.
Η μίωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ θα ..
 συμπαρασύρει πιθανότατα τα επόμενα κλιμάκια (έτσι έγινε τις περισσότερες φορές που άλλαξαν κλιμάκια).
Έτσι, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, που αμείβεται σήμερα με 800 ευρώ καθαρά το μήνα, δηλαδή 800Χ14= 11.200 είναι αφορολόγητος και ο εργοδότης του δεν του παρακρατά φόρο.
Αν το κλιμάκιο των 12.000 κατέβει στις 8.000  και εφαρμοστεί ο πρώτος συντελεστής 18%, τότε ο εργαζόμενος θα πληρώσει 11.200-8.000=3.200 Χ 18%= 576 ευρώ, τα οποία πρέπει να του παρακρατήσει ο εργοδότης στις 14 μισθοδοτικές περιόδους, δηλαδή να του κρατά κάθε μήνα (576/14=) 41 ευρώ.
Δεδομένου ότι το πρώτο εξάμηνο παρήλθε σχεδόν και δεν μπορεί να χωριστεί στη μέση η μισθοδοσία για να φορολογηθεί με άλλο αφορόλητο το α΄εξάμηνο και με άλλο το β΄, είναι πιθανότατο, ότι η αύξηση στην παρακράτηση θα έχει αναδρομική ισχύ.
Θα πρέπει δηλαδή μέχρι το τέλος της χρονιάς να παρακρατηθεί το σύνολο του φόρου, με βάση την κλίμακα που θα ισχύσει για το οικ.έτος 2012.
Με απλά λόγια ο μισθωτός των 800 ευρώ, θα δεί τον μισθό του να μειώνεται από τον Ιούλιο, κατά (41+41=)  82 ευρώ, οπότε ο μισθός θα πέσει ανάλογα στα 718 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα:


Αυτονόητο είναι ότι οι εργοδότες δεν θα επωφεληθούν τίποτε και δεν θα είναι υπαίτιοι της μείωσης.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά βασίζονται στα σενάρια μείωσης του αφορολογήτου που ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες, από όλες τις πηγές. Εμείς εκτιμούμε ότι το αφορολόγητο θα πέσει κάτω από τις 12.000 γιατί είναι ο ευκολότερος, ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος για να μαζεψει το κράτος λεφτά.

taxalia.blogspot.com
Share

18 σχόλια:

 1. Η κρίση οφείλεται στο ότι καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε.

  Παράγουμε ελάχιστα και πανάκριβα.

  Χρειαζόμαστε επομένως ανταγωνιστική οικονομία.

  Αυτό γίνεται με 2 τρόπους: Είτε θα χρησιμοποιήσουμε μετανάστες ως φθηνό εργατικό δυναμικό, είτε θα εξαθλιώσουμε τους Έλληνες ώστε να δουλεύουν αυτοί τις δουλειές των μεταναστών και με Κινέζικα μεροκάματα.

  Επίσης, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανταγωνιστικότητα, και να κάνουμε "πράσινη ανάπτυξη", και να πληρώνουμε για την "πράσινη ενέργεια" 12 φορές περισσότερο από τον εγχώριο λιγνίτη(ο οποίος επαρκεί για πολλές δεκαετίες). Ακριβή ενέργεια σημαίνει ακριβά προιόντα και υπηρεσίες.

  Επίσης χρειάζεται δραστική μείωση γραφειοκρατίας και φορολογίας για τους πολίτες, απλοποίηση της νομοθεσίας, αλλαγή χωροταξίας και διευκόλυνση της μονοκατοικίας/αγροικίας(στο διαμέρισμα δεν παράγουμε τίποτα), κτλ κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι Γερμανοί που παίρνουν διπλάσιους, ή και παραπάνω μισθούς από εμάς, γιατί είναι ανταγωνιστική οικονομία; Η Ελλάδα έχει τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη: το ότι δεν είμαστε ανταγωνιστική οικονομία δεν οφείλεται στους μισθούς, αλλά σε λάθος πολιτικές. Δηλαδή, τα γερμανικά αυτοκίνητα είναι φτηνά και τα αγοράζουμε;
  Είναι θέμα πολιτικών. Δηλαδή μέχρι το '80 που μπήκαμε στην ΕΟΚ παρήγαμε και είχαμε σχεδόν αυτάρκεια και τώρα δεν μπορούμε; Η Ελλάδα παρήγαγε τους περισσότερους τόνους βαμβάκι στην Ευρώπη, αλλά ο κ. Σημίτης επινόησε το "μη επιλέξιμο", για να πάρει σε εξευτελιστική τιμή το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς των γεωργών, αφήνοντάς τους καταχρεωμένους - να θυμηθούμε λίγο τα φρούτα που κατέληγαν στις χωματερές, για να εισάγουμε απ' έξω;
  Η εξαθλίωση των μισθών θα βουλιάξει κι άλλο την παραγωγικότητα, αντίθετα αν οι Έλληνες πάρουν ανάσα, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί - ο ευχαριστημένος εργαζόμενος παράγει περισσότερο: όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Fgiap
  "Οι Γερμανοί που παίρνουν διπλάσιους, ή και παραπάνω μισθούς από εμάς, γιατί είναι ανταγωνιστική οικονομία;"

  Απλός παράγουν. Γερμανία = Οργάνωση, έρευνα-καινοτομία, εργατικότητα.
  Αντίθετα εδώ στο ελλαδιστάν όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο να βολευτούν
  για μια ζωή και όλοι οι άλλοι να παν να πνιγούν.

  Απλά είναι τα πράγματα και όσο γρηγορότερα το αντιληφτούμε και το κατανοήσουμε, τόσο το καλύτερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η Ελλάδα δεν έχει την ισχύ των Δυτικών, όπου ζούσαν με τύπωμα χρήματος, και πληρώναν τους πολίτες τους για να μην εργάζονται.

  Μόνο με αύξηση της παραγωγής/ανάπτυξης/ΑΕΠ θα αντιμετωπίσουμε την κρίση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @none
  απλώς παράγουν.
  Ναί παράγουν κοτόπουλα και αυγά με διοξίνες
  αγγούρια με βακτήρια (μόνο στη γερμανία πεθαίνει ο κόσμος απο τα ισπανικα αγγούρια οι υπόλοιποι γιατί δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα)
  και χρέη στους υπόλοιπους λαούς.
  Όταν εγώ τόσο καιρό κλαίω γιατί για κάθε ευρώ που χάνουνοι Δ.Υ ,οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι χάνουν 10 ο αστυνόμος none ουρλιάζει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Για κάθε Δ.Υ που θα απολύεται οι φίλοι σου επιχειρηματίες θα απολύουν 10.
  Μακάρι να μη δικαιωθώ.
  Αντε ξεκίνα να βρίζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @JEΥ
  Παράγουν επιστήμη (Αϊνστάιν, φον Μπράουν, Χάισενμπεργκ......), αυτοκίνητα, εργαλεία , όπλα και και και!!
  Βαριά βιομηχανία ..U know??
  Όταν αυτοί έκανα 50 χρόνια έρευνες (και κάνουν ακόμα) για να βγάλουν π.χ ένα αυτοκίνητο που να είναι ανταγωνιστικό εμείς ασχολούμασταν με τους εμφυλίους ,τους Παπαδόπουλους , τους βασιλιάδες . Και όταν ξεμπερδέψαμε με αυτούς ήρθαν τα λαμόγια που εμείς ψηφίζαμε, για να μας βολεύουν. Και τι έκαναν αυτοί? Τρώγανε τα λεφτά του λαού, τα λεφτά από τα δάνεια , τα λεφτά από τα κοινοτικά πλαίσια , δηλ. τα λεφτά που ήταν για ανάπτυξη , για επένδυση ,για έρευνα!!!
  Μέχρι και τους επιστήμονες μας διώξαμε!!
  Φυσικά τότε κανένας δεν μιλούσε, γιατί όλα ήταν καλά!!
  Είναι καλά να παίρνεις (σχεδόν) τσάμπα λεφτά!!

  Τώρα τα θυμηθήκαν όλα όλοι!!
  Του γερμανούς, τους αμερικανού, τους άγγλους ,τους γάλους ,τους πορτογάλους....μέχρι και τον WW2 θυμηθήκαμε!
  Αλλά εμείς δεν φταίμε ....Ποτέ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. νονε μήπως λέγεσαι Χριστοφοράκος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. επίσης είναι αηδία να γράφεις σε ελληνικό κείμενο WW2 σιγά ρε μεγάλε κι άλλοι πήραν πτυχία εις την αγγλική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @sapphire

  Είναι σκληρό να παραδεχτείς ότι όλα αυτά τα χρόνια ήσουν κομματόσκυλο και ότι είσαι συνυπεύθυνος τις κατάντιας μας. Όπως επίσης είναι ακόμα ποιο εύκολο να ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους.

  Υ.Γ.
  Συντομογραφία... Τι ήθελες να γράψω ΔΠΠ???
  Εσύ δεν γράφεις ποτές ΟΚ, bye?
  Αν δεν έχεις να προτάξεις κάποιο επιχείρημα ρε φίλες μη γράφεις και μας κουράζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. το "οκ" μπορεί (που έχει μάλιστα αδιευκρίνιστη ρίζα) αλλά ποτέ τίποτε άλλο και ειδικά κάτι τόσο άσχετο όσο το "WW2",ναι να γράψεις ελληνικά!έλεος πια!
  Όσο για τις ανοησίες που λες ούτε εγώ (πότε άλλωστε;και ηλικιακά να το πάρεις δηλαδή...) ούτε κανείς από την οικογένειά μου (δεξιοί είμαστε,αν ήμασταν ΠΑΣΟΚοι αυτοδικαίως μπορούσες να ισχυριστείς ότι θα φάγαμε) έφαγε το οτιδήποτε από το δημόσιο,αντίθετα αποκλειστήκαμε παρά τα προσόντα γιατί βλέπεις είχαμε ένα μεγάλο ελάττωμα...δεν ήμασταν ΠΑΣΟΚ!
  Περί Γερμανών "σκληρέ αλλά δίκαιε" προτεσταντικής ηθικής νεοπασόκε νονε εκεί κι αν λανθάνεις και δείχνεις ότι δεν ξέρεις καθόλου την κατάστασή τους ούτε την ιστορία τους ούτε την νοοτροπία τους που από τον 5ο αιώνα δεν άλλαξε και πολύ,ε άντε να έμαθαν τι θα πει "συνθήκες υγιεινής"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Α! Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι ότι είσαι κομματόσκυλο από κούνια. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.....σε τιμά ιδιαίτερος.


  Όσο για το "ΟΚ" ...Ναι ναι, προέρχεται από το OLA KALA....
  Όπως και το bye ... Αντίο , ντιο ,μπιο μπαι..έτσι? Και φυσικά όλοι και όλα γυρίζουν γύρο από την Ελλάδα
  Λυπάμαι που στο λέω αλλά αν έπεφτε εμπάργκο από όλες τις χώρες στην Ελλάδα εσύ θα βαρούσες ακόμα πέτρες σαν τον 5 αιώνα!!
  Και ευτυχώς που ο καλός θεούλης μας έδωσε γή και ήλιο για να μπορούμε τουλάχιστον να σπείρουμε και κάτι για να φάμε

  Παρεμπιπτόντως βάλε εσύ ΔΠΠ στο google και άμα σου βγάλει Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πες το και σε μένα.
  Μα αυτά και μ αυτά πάλι μας οδήγησες εκτός θέματος.

  Τις μπουρδολογίας το ανάγνωσμα.
  Όπως σου είπα αν δεν έχεις να γράψεις κάτι ουσιώδες μη μας ζαλίζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Δεν ανήκω σε κανέναν κομματικό μηχανισμό,δεν έχω θέση σε κανένα κόμμα κι αν είχα θα το έλεγα και θα 'μουν και υπερήφανος,έχω άποψη,την στηρίζω και φυσικά θα την πω...όχι σαν και σένα τον καραπασόκο που το παίζει ακομμάτιστος,μας έπεισες!Εντάξει ωραία τακτική για να θολώνετε τα νερά αλλά όχι αντρίκεια...Και δεν θα απολογηθώ κιόλας για τις διώξεις που περάσαμε από το ΠΑΣΟΚ!Αντίθετα είμαι υπερήφανος που δεν πήραμε μέρος στην λεηλασία!
  Τώρα για το άλλο,ποιος ελληνόφωνος όταν γράφει αναφέρει τον Β'ΠΠ ως WW2;Είναι τραγικά γελοία τα όσα γράφεις ως δικαιολογία!Το Β'ΠΠ το έχω δει άπειρες φορές γραμμένο ως ελληνική συντομογραφία σε κάθε επίπεδο,από περιοδικό μέχρι επιστημονική εργασία!Μάλλον θες να μας δείξεις ότι πήρες κι εσύ το proficiency...
  Τώρα περί πετρών και νταμαριών ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα το σίγουρα υβριστικό υπονοούμενο...κι αν εγώ βάραγα πέτρες όπως λες για να υπερασπιστείς Νονε-Χριστοφοράκο την γλυκιά σου "Heimatland",εσύ τι θα 'κανες,ο έξυπνος,δουλευταράς,νεοφιλελεύθερος,σκληρός...μήπως ότι και ο πατέρας του αυθεντικού Χριστοφοράκου;ε αυτό εγώ δεν θα το έκανα ποτέ "κι ας τρώγομεν και πέτρες" για να θυμίσω και μια άλλη ιστορική στιγμή του ελληνισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Τα έχεις μπερδέψει όλα και τα έχεις κάνει αχταρμα (που έλεγε και η γιαγιά μου)..

  Αν δεν είσαι κομματόσκυλο τότε είσαι αυτό που λέμε "ψωμί και 'λαία και κώτσο βασιλιά"...περαστικά φίλε μου.

  "Αντίθετα είμαι υπερήφανος που δεν πήραμε μέρος στην λεηλασία "
  Πόσο νυχτωμένος είσαι φίλε....

  ".... όταν γράφει αναφέρει τον Β'ΠΠ ως WW2"
  Α συγγνώμη, δεν ήξερα ότι έπρεπε να το γράψω με " Β' ". Ποτέ δεν ήμουν καλός στην ιστορία.

  "Μάλλον θες να μας δείξεις ότι πήρες κι εσύ το proficiency"
  Όχι δεν έχω "Proficiency ", ησύχασες τώρα?

  "Τώρα περί πετρών και νταμαριών ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα το σίγουρα υβριστικό υπονοούμενο ...."
  Αφού δεν το κατάλαβες πως έβγαλες το συμπέρασμα οτι ήταν υβριστικό?
  Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά ότι πετά και ότι κινείται είναι ξένη πατέντα - τεχνολογία, συνάμα εισαγόμενη.
  Ακόμα και τα τούβλα που είναι φτιαγμένο το σπίτι σου.
  Έχουμε να αναδείξουμε κάτι από το 500π.χ. ,αλλά και γι' αυτό θα φταίνε πάλι οι εξωγήινοι

  Και για να μη είσαι παραπονεμένος και εγώ πέτρες θα βαρούσα μαζί με σένα.....


  Όλα τα άλλα τα περί Χριστοφοράκου ...απαξιώ να τα σχολιάσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μιλάω για την οικογένειά μου και φυσικά δεν φάγαμε τίποτα από αυτά που έφαγε και ο μέσος ΠΑΣΟΚος της διπλανής πόρτα (και που είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον το ΠΑΣΟΚ δεν χάνει ποτέ,αντίθετα η δεξιά δεν είχα ποτέ επαφή με τους ψηφοφόρους της) είτε κάποιοι πασοκοφέροντες δεξιοί!
  Μην μου το παίζεις ρεαλιστής και "το τέλος της ιδεολογίας" μην πω Φουκουγιάμα το "τέλος της ιστορίας",είναι λίγο περίεργο αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ιδέες.
  Μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα στην ιστορία για να μην ξέρεις τι ανθρώπους βγάλαμε ακόμα και μέχρι σήμερα,η τεχνολογία είναι παγκόσμια,γίνεται παντού,προχωράει δε βήμα βήμα,απ'όλα τα πανεπιστήμια,και από τα δικά μας και από τόσους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό!Δεν έχει λογικό νόημα αυτό που λες!
  Αυτή η μιζέρια και η αυτοϋποτίμηση που προτείνεις φυσικά και με βρίσκει αντίθετο!
  Γενικά πάντως συγκεντρώνεις όλα τα χαρακτηριστικά του νεοπασόκου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. "Μιλάω για την οικογένειά μου"
  Α, συγνώμη.

  Δεν εννοώ πρόσωπα της τέχνης και της διανόησης ή της ιατρικής.
  Με την ιστορία της τεχνολογίας και της καινοτομίας τα πηγαίνω μια χαρά....
  Όπως το είπες “τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό”.

  Πριν κάποια χρόνια ήταν καλεσμένος στην ερτ ο Κριμιζής και η παρουσιάστρια της εκπομπής τον ρώτησε τι θα συμβούλευε στους νέους επιστήμονες να κάνουν, τώρα που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο, για να πετύχουν το όνειρο τους?
  Και ξέρει τι απάντησε με πόνο ψυχής? “Να φύγουν από την Ελλάδα”

  Και ενδεικτικά να αναφέρω, αν θυμάσαι παλιότερα κάτι πανεπιστημιακούς που πήραν λεφτά για ερευνητικά προγράμματα και τα κάνανε τζακούζι...Είναι αυτό που είπα πριν για τα λαμόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη