28 Ιουν 2011

Πάλι πέφτει ξύλο στο Σύνταγμα

Σοβαρά επεισόδια σημειώνoνται το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ ομάδας περίπου 100 και πλέον αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων. Τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ δύο από τους πολίτες μεταφέρθηκαν λιπόθυμοι στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Πολλοί διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των δακρυγόνων...Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στις οδούς Σταδίου, Καραγιώργη Σερβίας, Νίκης και Φιλελλήνων, όταν οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Η αστυνομία από την πλευρά της απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αργότερα, οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν και τμήμα της πλατείας Συντάγματος, απωθώντας τους «Αγανακτισμένους» στην πάνω πλευρά της πλατείας.

Ωστόσο, οι «Αγανακτισμένοι» παραμένουν, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίζονται την Τετάρτη και την Πέμπτη αντιστοίχως.

Η κατάσταση έχει γίνει αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί σε πολλές βιτρίνες καταστημάτων της οδού Ερμού.

Αντιεξουσιαστές και αστυνομικοί συγκρούονται κατά διαστήματα στους γύρω δρόμους της πλατείας Συντάγματος. Στις φλόγες τυλίχθηκαν ομπρέλες που βρίσκονται έξω από το κατάστημα Public, ενώ οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδόφραγμα στην Καραγιώργη Σερβίας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομπρέλα από τα McDonald's.

Διαδηλωτές έχουν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από την πλατεία Συντάγματος και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία. Σκηνές από τα επεισόδια μεταδίδουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, όπως το CNN και το BBC.

Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη