Το σχόλιο της ΝΔ για το "Μνημόνιο Βενιζέλου"

24 Ιουν 2011

Ο νέος τσάρος, με ευφράδεια λόγου, στην αρχή μας “φλόμωσε” σε όμορφα λόγια για να ξεχάσουμε τα όσα θα ακολουθήσουν. Μίλησε για αξιοπιστία της Ελλάδας, για δύσκολες στιγμές, για αλλαγή του φορολογικού συστήματος και άλλα πολλά προκειμένου όπως είπε να ελαφρυνθούν εκείνες οι..
 κοινωνικές ομάδες που έχουν πληρώσει περισσότερα και έχουν στις πλάτες τους το κύριο βάρος των μέτρων. Μέχρι τότε όμως θα γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι απλά θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων αφού η φοροδιαφυγή θα ζει και θα βασιλεύει.


Το κόλπο για να “ξεφορτωθεί” τους Αγανακτισμένους είναι η έκτακτη εισφορά 5% για τα εισοδήματα των βουλευτών, στελεχών του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000 που ίσχυε. Απο τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 1% αλλά σε αυτό εξαιρούνται οι νέοι έως 30 χρονών, τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών. Επίσης, από 20.000-50.000 ευρώ ο φόρος είναι 2%, από 50.000 -100.000 ευρώ, 3%, από 100.000 και πάνω 4% και 5% για βουλευτές, υπουργούς, αιρετούς τοπικής αυτοδιοίκησης και μετακλητούς υπαλλήλους επιπέδου γενικού γραμματέα

Για το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου και μία εξίσωση του πετρελαίου με εκείνο της κίνησης για τις επιχειρήσεις. Η επιβάρυνση θα είναι για τα νοικοκυριά 6 λεπτά ανά λίτρο.

Στα ακίνητα πέφτει το ατομικό αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ από τις 400.000 που ίσχυε μέχρι τώρα ενώ δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος από τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος και αυτό το τέλος θα είναι 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αφορά τους εργαζόμενους με μπλοκάκια.Φυσικά δεν απάντησε στα ερωτήματα για το πως θα τα βγάλουν πέρα οικογένειες μισθωτών που καλούνται να χάσουν ακόμη και πάνω από ένα μισθό, πως θα πληρώσουν τους φόρους εκείνοι οι επιτηδευματίες που δεν έχουν δουλειά και είναι ουσιαστικά άνεργοι, πώς θα πληρωθούν φόροι για ακίνητα που ενώ για την εφορία αξίζουν πάνω από 200.000 ευρώ στην ουσία είναι απαξιωμένα και δεν αποφέρουν καθόλου χρήματα.

Η δήλωση Βρούτση

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το Μνημόνιο Βενιζέλου, όπως το παρουσίασε ο ίδιος συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: Φόροι, φόροι, φόροι! Ακόμη και για αυτούς που παίρνουν 570 ευρώ το μήνα. Μέτρα, ακόμη πιο επώδυνα και ακόμη πιο αναποτελεσματικά, που στην κυριολεξία θα συντρίψουν την μεσαία τάξη και θα αποτελειώσουν τους φτωχότερους. Μέτρα, που αποκλείουν την ανάκαμψη και την ανάταξη της Εθνικής μας οικονομίας. Μέτρα, που η εφαρμογή τους, θα γυρίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αρκετές δεκαετίες πίσω».
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη