17 Ιουν 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Η «ΔΙΑΓΡΑΦΗ» – ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!


Του Πέτρου Δούκα (Από το olympia.gr/)

Τώρα, που τα ελληνικά ομόλογα ξεπουλιούνται στη διεθνή αγορά «μισοτιμής» (με έκπτωση 50 και 70%) μπορούν να επαναγορασθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποσυρθούν, με «αγοροπωλησία» από την Ελλάδα με ειδικό δάνειο διάρκειας 30 ετών.

Να ζητήσουμε επισήμως τη «διαγραφή»- επαναγορά από την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια αναπόφευκτη ρύθμιση, μονόδρομος για την Ελλάδα αλλά και συμφέρουσα για τους εταίρους μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις..., που δικαιώνουν όλες τις παλαιές αναλύσεις και προτάσεις του για την οικονομική πορεία της χώρας, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών Πέτρος Δούκας.

Έκανε τις εξής δηλώσεις για την ρεαλιστική και οριστική αντιμετώπιση του Ελληνικού Χρέους, την οποία θεωρεί μονόδρομο:

Η Χώρα έχει εισέλθει στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης και, αν δεν υπάρξει συνειδητοποίηση της κατάστασης και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, οι επιπτώσεις θα είναι ακόμα πιο βαριές για την παρούσα και τις μελλοντικές γενιές.

Οι μήνες περνάνε και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

· Τα σπρέντ δανεισμού αντί να μειώνονται, έχουν ανέβει στις 1500 μονάδες βάσης που σημαίνει πως οι αγορές απαιτούν από την Ελλάδα να πληρώνει για τα δάνειά της, τουλάχιστον 15% παραπάνω απ’ ότι η Γερμανία για αντίστοιχες διάρκειες δανεισμού! Τα υψηλά αυτά σπρέντς σημαίνουν πως οι αγορές δεν εμπιστεύονται την... Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη