Δήμος Θεσσαλονίκης: απέρριψε την ονοματοδοσία Ιωάννη Καποδίστρια και τον ανδριάντα του Κάσσανδρου

19 Ιουλ 2011

Δεν θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη, κεντρικό δρόμο με την ονομασία Ιωάννη Καποδίστρια, ούτε άγαλμα του ιδρυτή της Κάσσανδρου, όπως πρότεινε ο Στέλιος Παπαθεμελής.
Η απόφαση του Δ.Σ. που αιτιολογεί τις απορρίψεις, έχει ως εξής:

Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης στην οποία κλήθηκε και ήταν παρών ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μπουτάρης (αρθ. 67 παρ. 6 του Ν. 3852/2010)

Ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα με αριθμό 43 της Ημερήσιας Διάταξης.
Α) Μετονομασία κεντρικής οδού της πόλης σε Ιωάννη Καποδίστρια. Β) Φιλοτέχνηση ανδριάντα του ιδρυτή της πόλης Κάσσανδρου εν όψει της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το από 8/6/11 Πρακτικό Επιτροπής Ονοματοθεσίας Οδών, το από 28/3/11 έγγραφο του .Σ. κ. Στ. Παπαθεμελή και το κάλεσε ν΄ αποφασίσει.

Το δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση με βάση τις διατάξεις των άρθρων 65, 67, 69 του Ν. 3852/2010
Αποφάσισε ομόφωνα
Απορρίπτεται α) η μετονομασία κεντρικής οδού της πόλης σε Ιωάννη Καποδίστρια, για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στη ζωή των κατοίκων από τη μετονομασία της οδού, β) η φιλοτέχνηση ανδριάντα του ιδρυτή της πόλης Κάσσανδρου εν όψει της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής ονοματοθεσίας να προτείνει την φιλοτέχνηση ανδριάντων.

Αποχώρησαν οι Δ.Σ. κ.κ. Β. Γάκης, Θ. Πατέλης, Κ. Γκιουλέκας, Χρ. Μάτης, . Αγκαθίδου, Αν. Ευθυμίου
Share

3 σχόλια:

 1. Έναν άξιο κυβερνήτη είχε η Ελλάδα, που εγκατέλειψε αξιώματα στο εξωτερικό για να στηρίξει την πατρίδα του, και δεν έχουμε το σθένος να τον τιμήσουμε.

  Ο Καποδίστριας δεν έγινε τυχαία δίκαιος και άξιος, ήταν αληθινά πιστός χριστιανός, στον Χριστό έπρεπε να απολογηθεί κάθε μέρα.
  Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω.

  Πως λοιπόν να τον στηρίξουν τα "κοράκια" που γλύφουν "στοές" για να αναδειχθούν ή οι αξιολύπητοι άθεοι-ψευτοκουλτουριάρηδες;

  Ο Καποδίστριας δεν έχει ανάγκη καμίας δικαίωσης. Όποιος διαβάσει το έργο του δεν θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει το ήθος κ τους αγώνες του.
  Η άθλια όμως απόφαση αυτή του Δ.Σ. της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο της σήψης της κοινωνίας μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιγά μωρέ, τί ἦταν ὁ Καποδίστριας; Ἕνας συντηρητικός χριστιανός ἦταν, θέλει καί δρόμο στ΄ὄνομα του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σύντομα θα δούμε και τον ανδριάντα του Κασσάνδρου στα... Σκόπια. Ανάξιοι να λέγονται Έλληνες τέτοιοι δημοτικοί άρχοντες. Κρίμα για την Ελλάδα τέτοιο κατάντημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη